Eläketurvakeskuksen tilastotietokannassa keskeiset aikasarjat

Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta tarjoaa ETK:n tuottamista tilastoista keskeiset aikasarjat. Aikasarjat ovat pidempiä kuin vastaavissa tilastojulkaisuissa, ja ne sisältävät osin yksityiskohtaisempia tietoja, esim. erittelyn työeläkelakien mukaan.

Tietokanta mahdollistaa tietojen joustavan jatkohyödyntämisen. Sen avulla voi poimia haluamansa osan tilastotaulukosta tai piirtää haluamansa kuvan ja siirtää sen leikepöydän kautta toisiin ohjelmiin.

Oikopolut:

Tilastotietokannan päivitykset

Tilastotietokantaa päivitetään tilastojen julkaisuajankohtina, jotka voit tarkistaa Etk.fi:n julkistamiskalenterista. Kalenteri sisältää kuluvan vuoden tilastojulkistukset ja niiden suunnitellut ajankohdat.

Oikopolut:

Tietokannan tilastot ovat pääosin lopullisia vuositilastoja. Ennakkotietoja ovat lähinnä työeläkerahoituksen tilastot kuluvalta vuodelta. Tietosisältö päivittyy ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Tilastotietokannan käytöstä

Tietokanta on toteutettu pääosin kolmikielisenä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tilastotietokanta toimii parhaiten Internet Explorer 11, Google Chrome ja Mozilla Firefox -selaimilla. Käytettäessä Internet Explorer 11 -selainta, täytyy Enterprise Mode olla valittuna (Tools-valikossa paina kohdassa Enterprise Mode siten, että asetus jää voimaan).

Tietokanta on toteutettu PX-Web-tekniikalla. Tietokanta ei toistaiseksi tarjoa tilastotietoja avoimen rajapinnan kautta (PX-Web API-rajapinta).

Tilastoaineistoa käytettäessä on lähteeksi mainittava Eläketurvakeskus.

Creative Commons -lisenssi
Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen –lisenssillä (CC BY 4.0).

 

AIHEEN ASIANTUNTIJA: TUULA KYYRÄ, ARJA KIVINEN