Suuri osa ETK:n tutkimuksista julkaistaan tieteellisissä lehdissä ja kokoomateoksissa. Näistä ETK:n julkaisusarjan ulkopuolella julkaistuista tutkimusartikkeleista julkaistaan mahdollisuuksien mukaan artikkelin rinnakkaistallenne Julkarissa, josta ne ovat avoimen julkaisemisen periaatteen mukaan kaikkien saatavilla.

Rinnakkaistallenne on monien lehtien kohdalla luettavissa vasta kustantajan asettaman julkaisuviiveen (6–24 kk) jälkeen. Artikkeleista julkaistaan vain viitetiedot Julkarissa, jos koko tutkimusta ei ole mahdollista tallentaa Julkariin.

Alla luetellaan uusimmat tutkimusartikkelit. Julkarista löydät artikkeleita pidemmältä ajalta eli vuodesta 2015 alkaen. Listauksen yhteydessä on jokaisen artkkelin kohdalla linkki Julkariin, josta löydät tarkempaa tietoa artikkelista sekä mahdollisuuksien mukaan tutkimusartikkelin rinnakkaistallenteen ja linkin edelleen itse artikkeliin (kustantajan verkkosivuille). Tekijätiedoissa on merkitty Eläketurvakeskuksen tutkijat (ETK)-merkinnällä silloin, kun artikkelin tekijöissä on tekijöitä myös ETK:n ulkopuolelta.

Aiheesta muualla:

Uusimmat tutkimusartikkelit

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.