Eläketurvakeskuksen tilastotietokannassa keskeiset aikasarjat

Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta tarjoaa keskeiset aikasarjat ETK:n tuottamista tilastoista. Aikasarjat ovat pidempiä kuin tilastojulkaisuissa, ja ne sisältävät osin yksityiskohtaisempia tietoja, esim. erittelyn työeläkelakien mukaan.

Tietokanta mahdollistaa tietojen joustavan jatkohyödyntämisen. Sen avulla voi poimia haluamansa osan tilastotaulukosta tai piirtää kuvion ja siirtää sen leikepöydälle.

Tietokanta on toteutettu kolmikielisenä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää:

Tilastotietokannan päivitykset

Tilastotietokantaa päivitetään tilastojen julkaisuajankohtina, jotka voit tarkistaa Etk.fi:n julkistamiskalenterista. Kalenteri sisältää kuluvan vuoden tilastojulkistukset ja niiden suunnitellut ajankohdat.

Tietokannan tilastot ovat pääosin lopullisia vuositilastoja. Ennakkotietoja ovat lähinnä työeläkerahoituksen tilastot kuluvalta vuodelta. Tietosisältö päivittyy ja sitä laajennetaan jatkuvasti.

Lue lisää:

Tilastotietokannan tietojen käyttö

Tilastoaineistoa käytettäessä on lähteeksi mainittava Eläketurvakeskus.

Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssi Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen –lisenssillä (CC BY 4.0).

Tilastotietokanta toimii parhaiten muilla kuin Internet Explorer -selaimella.

Tilastotietokannan avoin rajapinta on avattu lokakuussa 2020

Avoin rajapinta eli API (Application Programming Interface) mahdollistaa tilastotietojen jakamisen avoimena datana teknisen yhteyden kautta. Eläketurvakeskuksen tilastotietokannasta nyt on mahdollista hakea tilastotietoja koneluettavassa muodossa, esim. XLSX-, CSV-, JSON-, JSON-stat- ja PX.

ETK:n tilastotietokannan API-rajapinta on avattu suomen- ja ruotsin- ja englanninkielisenä.

Tilastotietokannan avointa rajapintaa voi hyödyntää avoimen lisenssin puitteissa vapaasti mainitsemalla tilastotietojen lähteeksi Eläketurvakeskuksen (CC BY 4.0).

Lue lisää: