Eläketurvakeskuksen tilastotietokannassa keskeiset aikasarjat

Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta tarjoaa keskeiset aikasarjat ETK:n tuottamista tilastoista. Aikasarjat ovat pidempiä kuin tilastojulkaisuissa, ja ne sisältävät osin yksityiskohtaisempia tietoja, esim. erittelyn työeläkelakien mukaan.

Tietokanta mahdollistaa tietojen joustavan jatkohyödyntämisen. Sen avulla voi poimia haluamansa osan tilastotaulukosta tai piirtää kuvion ja siirtää sen leikepöydälle.

Tilastotietokantaa päivitetään tilastojen julkaisuajankohtina, jotka voit tarkistaa Etk.fi:n julkistamiskalenterista.

Lue lisää Etk.fi:ssä:

Tilastotietokannan tietojen käyttö

Tilastoaineistoa käytettäessä on lähteeksi mainittava Eläketurvakeskus.

Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssi Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen –lisenssillä (CC BY 4.0).

Tilastotietokannan ohjelmistoversio on päivitetty joulukuussa 2021

Eläketurvakeskuksen tilastotietokantaohjelmisto on päivitetty 7.12.2021. Tietokanta on toteutettu PxWeb-tekniikalla.

Uuden version käyttöönotto parantaa tietokannan saavutettavuutta verkkopalveluja koskevan saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Tilastotietokannan avoin rajapinta on avattu lokakuussa 2020

Avoin rajapinta eli API (Application Programming Interface) mahdollistaa tilastotietojen jakamisen avoimena datana teknisen yhteyden kautta. Eläketurvakeskuksen tilastotietokannasta nyt on mahdollista hakea tilastotietoja koneluettavassa muodossa, esim. XLSX-, CSV-, JSON-, JSON-stat- ja PX.

Tilastotietokannan avointa rajapintaa voi hyödyntää avoimen lisenssin puitteissa vapaasti mainitsemalla tilastotietojen lähteeksi Eläketurvakeskuksen (CC BY 4.0).

Lue lisää Etk.fi:ssä:

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.