Skip to main content

Etk.fi

Lomakkeet

Palvelussa tarjottavat lomakkeet on jaoteltu valikkoon aiheittain. Lomakkeet ovat pdf-muodossa, ja ne avautuvat lataa-linkkiä näpäyttämällä.

Joissakin tapauksissa asian voi hoitaa myös verkkopalveluna. Tästä ohjeistetaan erikseen lomakkeen kuvauskentässä.

Ruotsinkieliset lomakkeet löydät ruotsinkielisestä palvelusta ja englanninkieliset englanninkielisestä palvelusta. Jos lomake tarjotaan myös muilla kielillä, löydät sen englanninkielisestä palvelusta.

Paperilomakkeita voit tilata sähköpostitse osoitteesta aineistotilaukset@etk.fi. Merkitsethän tilaukseen lomakkeen tunnuksen tai nimen, kappalemäärän sekä tilaajan nimen ja toimitusosoitteen.

Ohjeet lomakkeiden käyttöön

Palvelun lomakkeet ovat pdf-muodossa. Käyttääksesi lomakkeita, tarvitset erillisen ohjelman. Voit ladata esimerkiksi ilmaisen Adobe Reader -ohjelman Adoben verkkosivuilta. Suosittelemme uusimman ohjelmaversion käyttämistä.

Lomakkeita on kahdenlaisia: osan voit täyttää tietokoneella ja tulostaa täytettynä, osaa voit ainoastaan katsella näytöllä ja tulostaa käsin täytettäväksi.

Näytöllä täytettävät pdf-lomakkeet sisältävät ohjeita, jotka näkyvät keltaisina muistilappuina lomakkeella. Ohjeet saat avattua kaksoisnäpäyttämällä muistilappua ja suljettua ohjelaatikon oikeasta yläkulmasta.

Avaaminen ja tulostus

Pdf-lomake avautuu lataa-linkkiä näpäyttämällä.

Lomakkeen tulostamiseen kannattaa käyttää Readerin omaa tulostuspainiketta.

Tallentaminen

Voit halutessasi tallentaa tyhjän lomakepohjan Adobe Readerin omalla tallennuspainikkeella. Täytetyn lomakkeen tallentamiseen tarvitaan esim. maksuton FoxitReader- tai maksullinen Adobe Acrobat -ohjelma.

Häiriöt lomakkeen avautumisessa

Jos tiedoston lataaminen epäonnistuu yhteysongelman vuoksi, näytölle ilmestyy virheilmoitus. Uusi latausyritys saattaa palauttaa saman virheilmoituksen koneesi välimuistista, vaikka yhteyshäiriö olisi jo ohi.
Varmista tilanne tyhjentämällä koneesi välimuisti.

Häiriöt voivat johtua myös Adobe Readerin vanhasta tai viallisesta versiosta. Tällöin ohjelma on asennettava uudelleen.