Mediakalenteri päivittyy seuraavan kerran elokuussa.

Seuraa Eläketurvakeskuksen tulevia kiinnostavia julkistuksia ja tapahtumia. Muutokset esitettyihin ajankohtiin ovat mahdollisia.

Kesäkuu 2024

2.6. Työeläke-lehti 2:2024 (ammatti- ja sidosryhmäjulkaisu)
Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti kertoo faktapohjalta työeläkkeistä ja eläkealan ilmiöistä – ja kuvittaa tarinat tunteisiin vetoavasti! Tutustu Työeläke-lehteen.

4.6.  Koulutuksen merkitys työurien pidentämisessä (tutkimus)
Koulutustason nousulla on suuri merkitys työurien pitenemisessä. ETK:n uudessa tutkimusartikkelissa tarkastellaan yli 55-vuotiaiden koulutustasoa 2000-luvun aikana Euroopan maissa. 

6.6. Osittainen vanhuuseläke 2023 (tilasto)
Vuoden 2017 eläkeuudistus toi mukanaan kaksi uutta eläkelajia, osittain varhennetun vanhuuseläkkeen ja työuraeläkkeen. Näistä osittainen vanhuuseläke on noussut suomalaisten suureen suosion. Miltä vuoden 2023 luvut näyttävät? Tilaston aiemmat julkistukset.

7.6. ETK LAW (webinaari)
ETK:n webinaarisarja tarjoaa ajankohtaista tietoa työeläkealaa koskettavista lakiasioista alan asiantuntijoille. Kolmannessa ja kevään viimeisessä jaksossa sukelletaan EU-lainsäädännön ja kansainvälisten hankkeiden ajankohtaisiin aiheisiin. Lisätietoa webinaarista.

12.6. Eläkekomitea 5:2024 (podcast)
Suomen parhaan eläkepodcastin aiheena tällä kertaa työelämän tasa-arvo, palkkakehitys ja näiden vaikutukset eläkejärjestelmään. Komitean vieraina Lasse Koskinen (Tampereen yliopisto), Juha Rantala (ETK) ja Milla Sandt (STM). Lisätietoa Eläkekomiteasta.

13.6. Eläkebarometri (tutkimus)
Vuosittain julkaistava kyselytutkimus, joka luotaa eläketurvaan ja eläkkeisiin liittyviä käsityksiä. Aiempaa tutkimustietoa eläketurvan tuntemisesta ja luottamuksesta eläketurvaan.

19.6. Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneiden tulot ja tulorakenne (tutkimus)
Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyminen on vähentynyt viime vuosikymmeninä. Siitä huolimatta monen työura katkeaa edelleen ennenaikaisesti työkyvyttömyyden takia. Uusi tutkimus arvioi työkyvyttömien toimeentuloa. Aiempaa tutkimustietoa työkyvyttömyyseläkkeistä.

26.6. Suomen työeläkkeensaajat 2023 (tilastojulkaisu)
Vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka sisältää tilastotietoja Suomen työeläkkeensaajista, työeläkkeelle siirtyneistä ja työeläkemenosta. Tiedot kattavat koko yksityisen ja julkisen sektorin lakisääteisen eläketurvan. Aiemmat tilastojulkaisut.


Embargot
Journalistin ohjeisiin sitoutuneet mediat voivat tiedustella aineistoja ETK:n viestinnästä.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.