Eläkkeet ulkomailta
Eläketurvakeskus toimii yhteyslaitoksena, kun Suomessa asuva henkilö hakee eläkettä EU/ETA-maasta, Britanniasta, Sveitsistä tai sosiaaliturvasopimusmaasta (Australia, Chile, Etelä-Korea, Israel, Intia, Japani, Kanada, Quebec ja Yhdysvallat).
Vastaamme ulkomaisen eläkehakemuksen käsittelystä ja osallistumme hakemusta koskevaan tietojen vaihtoon eri maiden eläkelaitosten ja Suomen työeläkelaitosten sekä Kelan välillä. Eläketurvakeskuksen tehtävänä on toimittaa eläkehakemus ja muut eläkkeen ratkaisemiseksi tarvittavat tiedot niihin EU/ETA- ja sosiaaliturvasopimusmaihin (sekä Britanniaan ja Sveitsiin), joissa hakija on ollut vakuutettuna ja joista eläkettä haetaan.
Ohjeet ulkomaan eläkkeen hakemiseen
Ulkomailla ansaittua eläkettä haet samalla hakemuksella kuin Suomen eläkkeitä. Voit jättää eläkehakemuksen sähköisesti useimpien työeläkelaitosten verkkosivuilla. Olemme koonneet ohjeistuksen Työeläke.fi:hin.
Usein kysytyt kysymykset
Miten haen eläkettä ulkomailta? Miten voin saada arvion eläkkeen määrästä? Katso vastauksemme usein kysyttyihin kysymyksiin ulkomaan eläkkeistä.
Muiden maiden eläkejärjestelmät
Tutustu kuvauksiimme muiden maiden eläkejärjestelmistä.
Vanhuuseläkeiät eri maissa
EU-maissa 65 vuoden eläkeikä on tällä hetkellä yleinen. Monet maat ovat tehneet päätöksiä eläkeiän nostamisesta 67 vuoteen. Eläkeiän muutokset ajoittuvat eri maissa pääosin vuosien 2020 ja 2030 välille.
Aiheeseen liittyviä blogeja
Saitko postia Ruotsin eläkeviranomaiselta? Ohjeita eläkeotteen lukemiseen
Ruotsin eläkeviranomainen muistaa alkuvuonna tulevia Ruotsin eläkkeensaajia sekä Ruotsin eläkkeestä jo nauttivia henkilöitä eläkeotteella, eli tuttavallisemmin oranssilla kirjekuorella …
Ruotsin rahastoeläke paisuu ja uudistuu
Ruotsissa jokainen työikäinen, jolla on ansiotuloja, on automaattisesti rahastoeläkesäästäjä. Pari vuosikymmentä toiminut järjestelmä on tarjonnut hyviä tuottoja. Nyt järjestelmä on …