Tilastot

Eläketurvakeskus tuottaa monipuolisia Suomen eläkejärjestelmää kuvaavia tilastoja. Tilastot sisältävät tietoja eläkkeensaajista, työeläkevakuutetuista, eläkemenosta, eläkkeellesiirtymisiästä, työeläkekuntoutuksesta, työeläkkeiden rahoituksesta.

Olemme Suomen virallisen tilaston tuottaja sosiaaliturvan aihealueella.

Nuorten pääsy työmarkkinoille vaikeutui korona-aikana

Eläkettä alkaa kertyä vuosittain noin 100 000 uudelle henkilölle, joista valtaosa on työuraansa aloittelevia nuoria. Koronavuonna 2020 määrässä tapahtui notkahdus: ensimmäisen työeläkevakuutetun työnsä aloitti 74 000 henkilöä, mikä oli neljännes vähemmän kuin vuonna 2019.

Suomen työeläkevakuutetut

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneiden määrä kääntyi laskuun

Mielenterveyden sairaudet ovat edelleen yleisin syy siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle. Suurin yksittäinen syy on masennus, joka vie joka päivä kymmenen ihmistä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Suomen työeläkkeensaajat

Keskieläke 1 762 euroa kuukaudessa

Vuonna 2020 keskimääräinen kokonaiseläke oli 1 762 euroa kuukaudessa, lähes 50 euroa enemmän kuin vuonna 2019. Mediaanieläke oli 1 534 euroa kuukaudessa, lähes 40 euroa enemmän kuin vuonna 2019.

Tilasto Suomen eläkkeensaajista

Kuntoutujien määrä pysyi alkuvuonna lähes ennallaan

Työeläkekuntoutujien määrä oli puolivuositilaston mukaan edellisvuoden tasolla. Myönteisten kuntoutuspäätösten osuus laski edelleen.

Työeläkekuntoutus

Tutustu kuukausitilaston kuvasovellukseen

Uudessa kuvasovelluksessamme voit tarkastella työeläkkeelle siirtyneiden lukumäärä- ja keskieläketietoja graafisessa muodossa. Tiedot ovat saatavilla kuukausikohtaisesti eri eläkelajien mukaan jaoteltuina.

Työeläkkeelle siirtyneet -kuvasovellus

Tilastotietokannan avoin rajapinta on avattu

Eläketurvakeskuksen tilastotietokannasta nyt on mahdollista hakea tilastotietoja koneluettavassa muodossa. Avoin rajapinta mahdollistaa tilastotietojen jakamisen avoimena datana teknisen yhteyden kautta.

Tilastotietokannan esittely

Tilastojen julkistamiskalenteri

Julkistamiskalenterista löytyvät Eläketurvakeskuksen tilastot ilmestymisajan mukaan.

Julkistusaikataulu tarkentuu tilastojen ilmestymisajankohdan lähestyessä. Tilastot julkaistaan Etk.fi-sivuilla klo 9 ellei toisin ilmoiteta.

Julkistamiskalenteri

Työeläkejärjestelmä kuvina

Kuvapaketti sisältää keskeisiä tietoja työeläkejärjestelmästä ja sen toiminnasta. Kuvat ovat ppt-muodossa ja vapaasti ladattavissa.

Työeläkejärjestelmä kuvina

Tilastojulkaisut

Eläketurvakeskuksen tilastoja -sarjassa julkaistaan tilastotietoja eläketurvan eri alueilta. Tilastot perustuvat pääasiassa eläkejärjestelmän rekisteritietoihin.

Tilastojulkaisut