Tule tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä Eläketurvakeskukseen! Teemme töitä kestävän ja luotettavan, oikeudenmukaisen ja tehokkaasti järjestetyn työeläketurvan puolesta.

Tutustu avoimiin paikkoihimme tai jätä avoin hakemus.

Tehtäviisi kuuluvat asiantuntijalausuntojen ja päätösten sekä erilaisten selvitysten ja muistioiden tekeminen. Laadit myös työeläkelakien soveltamisohjeita yhteistyössä eläkelaitosten edustajien kanssa ja neuvot eläkelaitosten sekä oman talon asiantuntijoita.

Lue lisää ja hae viimeistään 11.10.2020

Mikäli et löytänyt itseäsi kiinnostavaa avointa työpaikkaa, voit jättää avoimen hakemuksen. Olemme sinuun yhteydessä, mikäli osaamistasi vastaava työpaikka tulee hakuun.

Täytä hakemus

Mitä Eläketurvakeskus tekee?

Eläketurvakeskus (ETK) on työeläkkeiden tietotalo. Teemme tutkimuksia, tilastoja ja taustaselvityksiä työeläketurvan arviointia ja kehittämistä varten. Vastaamme työeläkejärjestelmän keskusrekisterien sisällöstä ja ylläpidosta sekä työeläkealan yhteisten tietojen ja palvelujen saatavuudesta. Autamme Suomessa asuvia vakuutettuja hakemaan työuransa aikana ansaitsemansa eläkeoikeuden ulkomailta.

Annamme lausuntoja ja soveltamisohjeita sekä valmistelemme eläketurvaa koskevia lainmuutoksia ja sosiaalisopimuksia. Valvomme, että työnantajat ja yrittäjät hoitavat lakisääteisen vakuuttamisvelvollisuutensa. Tämän lisäksi neuvomme, koulutamme ja viestimme työeläketurvasta sekä osallistumme alan säädösten valmisteluun.

Olemme yksityinen työnantaja. Meillä työskentelee yli 300 ammattilaista. Henkilöstössämme on esimerkiksi vakuutusjuridiikan ja -matematiikan, sosiaali- ja taloustieteen sekä tilastotieteen ja tietotekniikan asiantuntijoita. Jokaisen tarina on erilainen. Tutustu tarkemmin kolmen etk:laisen – Outin, Suvin ja Nikon – tarinaan.

Eläketurvakeskus työnantajana

Toimiva työyhteisömme koostuu eri alojen ammattilaisista. Jatkuva palveluiden ja toiminnan kehittäminen kuuluu työkulttuuriimme. Henkilöstöltä odotetaan aktiivisuutta oman työnsä ja osaamisensa sekä työyhteisön kehittämisessä. Olemme tasa-arvoinen ja osallistava työyhteisö, jossa työntekijöiden mielipiteitä arvostetaan.

Eläketurvakeskuksen visio ”Meiltä kysytään, meihin luotetaan!” näkyy työkulttuurissamme.

Yhteiset arvot ohjaavat toimintaamme:

  • rohkeasti tulevaisuuteen
  • yhteistyössä
  • osaamista kehittäen

Koemme oman työmme hyvin merkitykselliseksi, selviää syksyn 2017 henkilöstötutkimuksesta. Sitoudumme arvoihimme ja koemme ne tavoittelemisen arvoisina. Pidämme työtämme haastavana ja mielenkiintoisena. Arvostamme työhyvinvointiin panostamista ja omaa työterveyshuoltoa. Myös talon monipuolinen virkistystoiminta sai kiitosta.