Eläketurvakeskus (ETK) on työeläkkeiden tietotalo. Meillä pääset tekemään haastavia, monipuolisia ja yhteiskunnallisesti tärkeitä asiantuntijatehtäviä. Panostamme osaajiemme ammatilliseen kehittymiseen ja työhyvinvointiin. Meillä työskentelee yli 300 etk:laista. Uudet toimitilamme sijaitsevat Helsingissä Kalasatamassa.

Tutustu avoimiin paikkoihimme tai jätä avoin hakemus.

Haemme vakituiseen työsuhteeseen viestinnän asiantuntijaa rakentamaan työeläketurvan kansalais- ja sidosryhmäviestinnän uusia käytäntöjä osana kuusihenkistä verkkoviestinnän yksikköä.

Viestinnän asiantuntijana tuotat ja kehität Työeläke.fi- ja Etk.fi-verkkopalvelujen sekä sosiaalisen median sisältöjä, hoidat kampanjoiden digimarkkinointia, vastaat uutiskirjepalvelumme kehityksestä ja toimit ulkomaanpalveluja hoitavan osastomme viestintäkumppanina sekä osana verkkotoimitusrinkiä.

Lue lisää ja täytä hakemus

Haemme Kehittämisen tuki -yksikköömme kehityspäällikköä ETK:n asiakirjallisen tiedon hallinnan kehittämis- ja ohjaustehtäviin.

Kehityspäällikkönä toimit tiiviissä yhteistyössä ETK:n asiantuntijoiden kanssa tukien osastojamme asiakirjahallinnan ja tiedonohjauksen kehittämisessä. Valmistelet asiakirjojen hallinnan ratkaisuja ja toimintatapoja, koulutat ja ohjeistat henkilökuntaamme sekä edistät tiedonhallintalain toimeenpanoa ETK:ssa.

Lue lisää ja täytä hakemus

Mikäli et löytänyt itseäsi kiinnostavaa avointa työpaikkaa, voit jättää avoimen hakemuksen. Olemme sinuun yhteydessä, mikäli osaamistasi vastaava työpaikka tulee hakuun.

Täytä hakemus

Mitä Eläketurvakeskus tekee?

Me etk:laiset teemme töitä kestävän, luotettavan, oikeudenmukaisen ja tehokkaasti järjestetyn työeläketurvan puolesta.

Teemme tutkimuksia, tilastoja ja taustaselvityksiä työeläketurvan arviointia ja kehittämistä varten. Vastaamme työeläkejärjestelmän keskusrekisterien sisällöstä ja ylläpidosta sekä työeläkealan yhteisten tietojen ja palvelujen saatavuudesta. Annamme lausuntoja ja soveltamisohjeita, valmistelemme eläketurvaa koskevia lainmuutoksia ja sosiaaliturvasopimuksia sekä osallistumme työeläkealan säädösten valmisteluun.

Myönnämme todistukset työntekijän kuulumisesta Suomen sosiaaliturvaan ulkomailla työskentelyn ajaksi ja autamme Suomessa asuvia vakuutettuja hakemaan työuransa aikana ansaitsemansa eläkeoikeuden ulkomailta. Valvomme, että työnantajat ja yrittäjät hoitavat lakisääteisen vakuuttamisvelvollisuutensa. Tämän lisäksi neuvomme, koulutamme ja viestimme työeläketurvasta.

Millainen olemme työpaikkana?

Eläketurvakeskuksen arvot.
Rohkeasti tulevaisuuteen: Tartumme haasteisiin, nojaamme tosiasioihin, ennakoimme tulevaa. 
Yhteistyössä: Palvelemme joustavasti, viestimme ymmärrettävästi, aikaansaamme tuloksia. 
Osaamista kehittäen: Pidämme ammattitaitoamme ajan tasalla, johdamme vastuullisesti, arvostamme omaa ja toistemme työtä.

Meillä on töissä monen eri alan osaajia yhteiskunnallisesti tärkeän asian parissa

  • Meillä tehdään monen eri alan haasteellisia ja monipuolisia asiantuntijatehtäviä positiivisessa ja kannustavassa työyhteisössä. Etk:laisen koulutustausta voi olla mm. sosiaali- ja yhteiskuntatieteiden, matematiikan, tilasto- ja taloustieteen, juridiikan, tietotekniikan tai viestinnän alalta.
  • Olet sitten kokeneempi osaaja tai vasta urasi alkutaipaleella, meillä pääset tekemään työtä, joka on yhteiskunnallisesti merkittävää – teemme yhdessä töitä toimivan työeläketurvan puolesta.

Tarjoamme joustavat työaikajärjestelyt ja kannustamme osaamisen kehittämiseen

  • Otamme huomioon erilaiset elämäntilanteet. Työtäsi ja työhyvinvointiasi tukevat joustavat työaikajärjestelyt.
  • Tarjoamme monipuoliset työsuhde-edut, joihin kuuluvat mm. hyvä työterveyshuolto, lounas-, työmatka-, liikunta- sekä kulttuurietu. Myös erilaiset henkilöstökerhomme järjestävät tapahtumia.
  • Kannustamme ammatilliseen kasvuun ja työhyvinvointiin. Meillä on mahdollista kasvattaa omaa osaamistaan työkierrossa ETK:n eri osastoilla tai myös muissa vastaavanlaista työtä tekevissä organisaatioissa.
  • Uudet toimitilamme Kalasatamassa tarjoavat monipuoliset ja erilaisten tarpeiden mukaan joustavat tilat työskentelyyn.

Meillä tukenasi on auttava ja mukava työyhteisö

  • Me etk:laiset olemme arvojemme mukaisesti ennakkoluulottomasti haasteisiin tarttuvia ja omaa osaamistamme ylläpitäviä asiantuntijoita. Autamme ja tuemme toinen toisiamme.
  • Panostamme hyvään johtamiseen. Lähijohtajat tukevat asiantuntijoidemme työtä sekä pitävät huolta heidän työhyvinvoinnistaan.
  • Olemme tasa-arvoinen ja osallistava työyhteisö, jossa työntekijöiden mielipiteitä arvostetaan.

Meillä tehdään monenlaista merkityksellistä työtä – tutustu kahden etk:laisen tarinaan

Suvi Pääkkönen, EU-eläkekäsittelijä

”Parasta mun työssä on hyvät työkaverit, joilta saa aina tarvittaessa apua. Meillä on tosi hyvä työilmapiiri täällä ja töihin on aina aamulla kiva tulla. Täällä ollessa mä olen myös oppinut tosi monia asioita, mitä ihan jokaisen suomalaisen tulisi tietää.”

Niko Väänänen, erityisasiantuntija

”Eläketurvakeskukseen päätymisen syy on ihastuksessa. Olin harjoittelijana Euroopan komissiossa ja mun nykyiset kollegat tuottivat raportteja, mitä me hyödynnettiin Euroopan komissiossa. Näiden raporttien laatu ja kollegoiden tapaaminen vakuutti mut, että ETK:ssa on asiantuntijoita töissä ja on muutenkin mielenkiintoinen työpaikka.”