Seminaarit vuonna 2019

Eläketurvakeskuksen tutkimusseminaareissa esitellään uusinta eläketurvaan liittyvää tutkimusta. Saat tiedon tulevista tutkimusseminaareista näiltä sivuilta sekä tilaamalla Eläkefakta-uutiskirjeen.

Seminaarit järjestetään ETK:n tiloissa ja ne ovat avoimia kaikille. Kulunvalvonnan ja kahvitarjoilun vuoksi seminaareihin toivotaan ilmoittautumista viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta.

Seminaareja voi seurata myös Skypen kautta. Linkki lähetetään seminaariin ilmoittautuneille ja sen voi myös pyytää osoitteesta koulutus(at)etk.fi.

Kysymyksiä tutkimusseminaareista? Ota yhteyttä sähköpostilla: koulutus(at)etk.fi


Tulevat seminaarit

Tulevia seminaaripäiviä (aiheet julkistetaan myöhemmin):

  • To 4.4.
  • To 23.5.

Menneet seminaarit

To 14.2.2019
Millaisissa yrityksissä työurat jatkuvat pitkään, missä jäädään eläkkeelle varhain?

Yrityksillä ja työpaikkatason tekijöillä voi olla suuri vaikutus työntekijöiden eläkkeelle siirtymiseen. Tässä tutkimusseminaarissa tarkastelemme erilaisten työpaikkatason tekijöiden vaikutusta työmarkkinoilta poistumiseen työttömyyden, työkyvyttömyyseläkkeen ja vanhuuseläkkeen kautta. Minkälaiset yritykset pystyvät pitämään kiinni työntekijöistään ja minkälaisissa yrityksissä ennenaikaisen työelämästä poistumisen riski on puolestaan suurin? Tutkimusseminaarin tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miten yritykset voivat vaikuttaa työntekijöidensä eläkkeelle siirtymiseen ja arvioida työpaikkatason tekijöiden merkitystä työmarkkina- ja eläkepolitiikassa.

Puhujat:

Noora Järnefelt (ETK): Miten ja missä iässä työntekijöiden työurat päättyvät erityyppisissä yrityksissä?

Mikko Laaksonen (ETK): Yritystason tekijöiden yhteys työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen ja ammatilliseen kuntoutukseen hakeutumiseen

Kommentaattorit:

Juha Antila (SAK) ja Anu Suutela-Vuorinen (Elo)