Ajankohtaislistaus
21.2.2022

Miten eläkeläisköyhyys kehittyy suhteessa muihin ikäryhmiin? Entä miksi naisten köyhyysriski on suurempi kuin miesten? Ja mikä merkitys eri tulonlähteillä on eläkeläisten toimeentulokokemukselle? Tule kuulemaan ja keskustelemaan köyhyyden uudesta kuvasta tutkimuswebinaariimme maanantaina 14.3.

Tarkastelemme köyhyyttä uusien vertailevaan EU-SILC-aineistoon perustuvien tutkimusten valossa. Aihetta kommentoi OECD:n eläkeasiantuntija Wouter De Tavernier.

– Eläketurvakeskuksen (ETK) kolme tuoretta vertailevaa tutkimusta tarjoavat uusia lähestymistapoja ikääntyneiden köyhyyden tarkasteluun. Samalla tarkennamme kuvaa taloudelliseen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä, ETK:n erikoistutkija ja webinaarin järjestäjä Kati Kuitto kertoo.

Webinaarin ohjelma ja aikataulu

Ma 14.3.2022 klo 14.00-15.15

  • Ilari Ilmakunnas (ETK): How do different poverty thresholds affect the picture of poverty trends in the older population?
  • Kati Ahonen (ETK): Does household structure explain gender differences in old-age poverty?

Kommentaattori

Tutkimuswebinaari on englanninkielinen ja se järjestetään Microsoft Teams-sovelluksen avulla. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtuma-aikaa.

Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Tervetuloa mukaan!

Aiheesta lisää:

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.