Ajankohtaislistaus
15.10.2021

Mielenterveysongelmat ovat nousseet yleiseksi työkyvyttömyyden syyksi niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa. Mitkä asiat erottavat ja yhdistävät meitä, ja mitä voimme oppia toisiltamme mielenterveyden ja työkyvyn tukemiseksi? Osallistu webinaariin maanantaina 8.11.

ETK:n tutkimuswebinaari avaa Pohjoismaiden tilannetta tarkemmin ja etsii trendien syitä. Onko Pohjoismaiden väestön mielenterveydessä havaittavissa merkittäviä muutoksia? Entä mikä on työelämän muuttumisen ja etuuksien myöntöperusteiden vaikutus kehitykseen?  

Tule mukaan keskustelemaan aiheesta maanantaina 8.11.2021 kello 14–15.15 (Suomen aikaa). Tilaisuus on englanninkielinen.

Ohjelma

  • Mikko Laaksonen, erikoistutkija (ETK):
    Trends in mental health-related work disability: Finnish experiences
  • Ulrik Lidwall, analyytikko (Försäkringskassan, Ruotsi): Long-term sick leave and work disability in Sweden – Trends and challenges with focus on mental disorders
  • Ida E. H. Madsen, erikoistutkija (NFA, Tanska):
    Working conditions, mental health and disability in Denmark: interrelations and developments over time   
  • Kommentaattori: Jan Schugk, ylilääkäri (Työeläkevakuutusyhtiö Varma)

Ilmoittaudu Webropolissa, osallistu Teamsissa

Ilmoittaudu webinaariin Webropolissa.

Tutkimuswebinaari järjestetään etänä Microsoft Teams -sovelluksen avulla.  Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtuma-aikaa.

Webinaarisarja tutkijoille ja päätöksentekijöille

ETK:n tutkimuswebinaarit on suunnattu eläketurvan tutkijoille, asiantuntijoille ja päätöksentekijöille. Webinaareissa esitellään uusinta tutkimustietoa ajankohtaisista eläkejärjestelmien haasteisiin ja kehittämiseen liittyvistä aiheista.

Webinaarit ovat avoinna kaikille. Tervetuloa mukaan!

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.