Ajankohtaislistaus
20.4.2022

Miten työnantajat suhtautuvat yli 55-vuotiaisiin työntekijöihin? Entä miten työnantajat näkevät työurien pidentämistavoitteet? Millä tavoin työpaikoilla tuetaan työurien pidentämistä, ja minkälaisia eroja on toimialojen välillä? Tutkimusseminaarissa maanantaina 16.5.2022 avataan näitä teemoja.

Työnantajien rooli työurien pidentämisessä on merkittävä, mutta työnantajien näkemyksistä tiedetään vasta vähän. Uuden tutkimuksen mukaan työnantajien asenne vanhempia työntekijöitä kohtaan on muuttunut myönteisemmäksi. Työnantajista lähes kolme neljästä katsoo, että useimmissa työpaikan tehtävissä voi jatkaa 65-vuotiaaksi. Enemmistö työnantajista ei kuitenkaan usko työurien pitenevän omalla työpaikallaan.

Eläketurvakeskuksen ja strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman SustAgeable-konsortion seminaarissa keskustellaan tutkimuksen tuloksista, jotka perustuvat työnantajille vuonna 2021 tehtyyn kyselyyn.

Tutkimusseminaari maanantaina 16.5.2022 klo 13.00–14.15 Tiedekulmassa, Yliopistonkatu 4, Helsinki tai verkossa

Seminaarin ohjelma

Seminaarin avaus
Susan Kuivalainen, Eläketurvakeskus, DEMOGRAPHY-ohjelman johtaja ja Maria Vaalavuo, Turun yliopisto ja THL, SustAgeable-konsortion johtaja

Osa 1: Työurien pidentäminen, eläkeuudistukset ja työnantajien näkemykset
Alustus Noora Järnefelt, Eläketurvakeskus
Paneelikeskustelu

Osa 2: Työnantajien mielikuvat yli 55-vuotiaista työntekijöistä ja työuria tukevat toimenpiteet
Alustus Noora Järnefelt, Eläketurvakeskus
Paneelikeskustelu

Paneelissa keskustelevat: Juha Antila, SAK, Harri Hellstén, Suomen Yrittäjät, Elina Pylkkänen, TEM, Paula Varpomaa, Teknologiateollisuus, Katja Veirto, Elo

Seminaarin juontaa Elina Päivinen, Eläketurvakeskus.

Voit osallistua seminaariin joko paikan päällä Tiedekulmassa tai seuraamalla striimiä verkossa. Ilmoittaudu mukaan Webropolissa. Saat linkin tilaisuuteen ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittaudu seminaariin

Katso tilaisuuden striimiä

Lämpimästi tervetuloa!

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.