Karoliina Kiuru

19.10.2023 Karoliina Kiuru

Työeläkelainsäädäntöön on tulossa uudistuksia

Työeläkejärjestelmää on uudistettu säännöllisesti, ja näin on huolehdittu työeläketurvan toimivuudesta. Työeläkkeiden tulevia muutoksia on viitoitettu pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelmassa.

8.11.2022 Karoliina Kiuru

Lisää läpinäkyvyyttä eläkejärjestelmään?

Suomen eläkejärjestelmä sijoittui tänä vuonna viidenneksi vuosittaisessa kansainvälisessä Global Pension Index -vertailussa. Saimme jo yhdeksättä kertaa vertailun parhaimmat pisteet eläkejärjestelmien hallinnon luotettavuudesta ja läpinäkyvyydestä. Mutta mitä läpinäkyvyys oikeastaan tarkoittaa?

22.8.2022 Karoliina Kiuru

Työeläkelainsäädäntö muuttuu ajassa

Suomessa on hyvä ja kattava työeläkejärjestelmä. Ajoissa tehtävät muutokset takaavat sen, että järjestelmä toimii yli sukupolvien ja on rahoituksellisesti kestävä. Tällä hetkellä isompia eläke-etuuksia koskevia uudistuksia ei ole valmisteilla. Näkymät tarkentuvat eläkejärjestelmän pitkän aikavälin rahoituslaskelmien valmistuttua syksyllä ja uuden hallituksen suunnitelmien myötä kevään eduskuntavaalien jälkeen.

27.5.2021 Karoliina Kiuru

Mitä kuuluu työeläkealan ajankohtaisille lakihankkeille?

Suomessa on kaiken kaikkiaan hyvä ja kattava työeläkejärjestelmä. Ajoissa tehtävät muutokset pitävät järjestelmän hyvässä kunnossa. Meneillään on useita järjestelmää kehittäviä uusia lakihankkeita.

9.4.2021 Karoliina Kiuru

Osana palkkaa annettu polkupyöräetu kerryttää työeläkettä

Pyöräily on suosittu harrastus ja lumien sulaessa myös työsuhdepolkupyörät ovat olleet monessa uutisessa ja blogissa esillä. Tämän vuoden alusta lukien työnantajan tarjoama polkupyöräetu muuttui verovapaaksi luontoiseduksi vuositasolla 1200 euroon asti.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.