Ajankohtaislistaus
8.12.2022

Etsitkö tietoa siitä, miten eläkeläiset tulevat toimeen? Entä siitä, miten eläkkeet ovat kehittyneet tai kuinka suuria eläketulot ovat suhteessa palkkatuloihin? Miten hyvin eläkejärjestelmä tunnetaan? Eläketurvakeskus on koonnut keskeisiä tutkimustuloksia uusille Tutkittua tietoa eläketurvasta -sivuille.

Tiesitkö, että vanhuuseläkeläisillä vakavat toimeentulo-ongelmat ovat harvinaisempia kuin muilla väestöryhmillä? Tai tiesitkö, että moni suomalainen ei tunne vuoden 2017 eläkeuudistuksen tuomia muutoksia, kuten lykkäyskorotusta?

Tutkimustieto helposti löydettävään muotoon

Koostamme Tutkittua tietoa eläketurvasta -sivuille tietopaketteja keskeisimmistä tutkimusteemoistamme. Ensimmäiseksi on julkaistu sivut Eläkeläisten toimeentulo sekä Eläketurvan tunteminen ja luottamus eläketurvaan.

– Haluamme, että tuottamamme tutkimustieto on helposti löydettävissä ja lähestyttävissä niin päätöksentekijöille kuin kaikille eläketurvasta kiinnostuneille. Sivuilta löytyy kootusti tutkimusten päätuloksia sekä linkit tutkimuksiin laajemman tarkastelun tarpeisiin, tutkimusosaston osastopäällikkö Susan Kuivalainen sanoo.

Vuoden 2023 aikana julkaisemme uusia sivuja teemoittain. Seuraavaksi julkaisemme sivut työkyvyttömyyseläkkeistä ja työkyvystä.


Toivoisitko jostakin tietystä eläkeläisiin tai eläkejärjestelmään liittyvästä tutkimusaiheesta yhteen koottua tietoa? Voit lähettää meille ideoitasi osoitteeseen tutkimus(at)etk.fi.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.