Ajankohtaislistaus
21.12.2023
Kuva: GettyImages

Eläketurvakeskus (ETK) lähetti syksyllä noin 2 800 eläkkeensaajalle kyselyn heidän toimeentulostaan ja taloudellisesta hyvinvoinnistaan. Jopa 86 prosenttia kyselyn saaneista vastasi siihen.

– Suuri kiitos kaikille kyselytutkimukseen osallistuneille. Kyselytutkimuksissa vastausprosentti on erittäin harvoin näin korkea. Vastausastetta selittää osin se, että vastaajat olivat mukana tutkimuksessa jo toista tai kolmatta kertaa, toteaa ETK:n erikoistutkija Liisa-Maria Palomäki.

Kun kysely toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, vastausaste oli tuolloinkin korkea: 73 prosenttia.

Keskeisiä kysymyksiä uusimmassa tutkimuksessa olivat taloudellinen tyytyväisyys, tulojen riittävyys ja toimeentulovaikeudet. Tutkimuksessa kysyttiin, miten tulot riittävät välttämättömiin menoihin, kuten asumiseen, ruokaan ja terveydenhoitoon.

Kaikkia vastauksia käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäisiä vastaajia koskevaa tietoa raportoida. Tutkimustuloksia julkaistaan ensi vuoden aikana.  

Lahjakorttien saajat arvottu 

Kyselytutkimuksen vastanneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken on arvottu 10 kappaletta 50 euron lahjakortteja. Lahjakortteja voi käyttää S-ryhmän tavarataloissa, ravintoloissa, kahviloissa ja hotelleissa. Lahjakortit on postitettu arvonnassa voittaneille.

Lue lisää aiheesta blogista:

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.