Blogilistaus

Kun suunnittelimme Työeläkepäivää viime keväänä yhdessä sidosryhmiemme kanssa, valkotauluille kertyi melkoisesti tekstiä. Punaiset langat löytyivät silti helposti: halusimme kuulla tulevaisuudesta työeläkejärjestelmän pitkän tähtäimen ennusteiden valossa – ja muutenkin, tarkastella läpinäkyvyyttä omalla alallamme, kuulla nuorten työelämäajatuksia, ja myös YEL löysi paikkansa listalla.

Kaikki valitut ovat isoja aiheita, joista kuulemme lisää Työeläkepäivässä 22.11. Se on työeläkealan vuosittainen suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen alalla työskenteleviä ja siitä muutoin kiinnostuneita.

Pasilan Messukeskuksen pitkä perinne päättyi, kun varasimme tilat tällä kertaa Marina Congress Centeristä Katajanokalta. Merellisten tunnelmien lisäksi tapahtumaa voi seurata verkossa. Teimme jo viime keväänä rohkean linjauksen: järjestämme ensisijaisesti lähitapahtumaa, jossa on mahdollisuus kohdata toisia ja verkostoitua. Bonuksena on alustusten striimaus niille, jotka eivät Katajanokalle ennätä.

Uskomme ihmisten kohtaamiseen

Saan aina ajoittain kysymyksen, miksi järjestämme Työeläkepäivän kaltaista perinteistä tapahtumaa alustuksineen, kahvitaukoineen ja verkostoitumismahdollisuuksineen. Helpommallakin voisi päästä, kun tuottaisi vain sarjan webinaareja ilman taukoja ja tarjoiluja.

Vastaus on yksinkertainen: uskomme ihmisten kohtaamiseen. Kun tapaamme ja tutustumme paremmin toisiimme, ymmärrämme asioita laajemmin ja syvemmin ja rakennamme keskinäistä luottamusta. Toisen tuntemisen ja luottamuksen päälle on sitten helpompi rakentaa vaikeidenkin asioiden käsittelyä ja yhteisiä päätöksiä.

Saamme vuosittain runsaasti palautetta Työeläkepäivän teemoista, kiittävää ja korjaavaa. Tänä vuonna olemme saaneet palautetta jo ennakkoonkin: aiheita on pidetty kiinnostavina ja samalla haastavina.

  • Miltä näyttää työeläkemaksun ja sijoitustuottojen tulevaisuus?
  • Miten määritellä läpinäkyvyys omalla eläkealallamme, kuka siitä hyötyy ja kuka sen maksaa?
  • Ja mitä kuuluu paljon puhutulle YEL-uudistukselle siinä vaiheessa, kun kohtaamme tiistaina 22.11. Katajanokalla?

Tule mukaan, kohtaamaan ja keskustelemaan! Lisätietoa ohjelmasta ja ilmoittautuminen hoituu helposti verkossa: Etk.fi/tyoelakepaiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.