MoveS-verkosto – Free Movement and Social Security Coordination

MoveS on kaikkien EU-ja ETA -maiden asiantuntijoista koostuva verkosto. Verkosto toimii Euroopan komission oikeudellisena apuna työntekijöiden vapaaseen liikkuvuuteen ja sosiaaliturvan yhteensovittamiseen liittyvissä asioissa. Verkoston asiantuntijat laativat raportteja sekä tarvittaessa erilaisia analyysejä. Suomesta verkoston asiantuntijoina ovat tällä hetkellä Eläketurvakeskuksesta Jaana Rissanen ja Kelasta Anna-Kaisa Tuovinen.

MoveS:in tarkoituksena on lisäksi lisätä jäsenvaltioiden asiantuntijoiden tietämystä ja osaamista työntekijöiden vapaasta liikkuvuudesta ja sosiaaliturvan yhteensovittamisesta Euroopassa. Verkosto tähtää tähän järjestämällä seminaareja, jakamalla tietoa muun muassa raporttien muodossa sekä edesauttamalla eri tahojen verkostoitumista.

Seminaareja järjestään vuosittain noin 10 eri puolilla Eurooppaa. Seminaarit ovat lähtökohtaisesti eri alojen asiantuntijoille, jotka työssään tarvitsevat ajankohtaista tietoa työntekijöiden liikkuvuudesta ja sosiaaliturvan yhteensovittamisesta.

Aiheesta muualla: