Ajankohtaislistaus
11.10.2021

Eläketurvakeskuksen (ETK) seuraava ulkomaaninfo avaa työnantajille Suomen ja Japanin tuoreen sosiaaliturvasopimuksen solmuja. Lisäksi tarjolla on keskusteluklinikka ulkomaantyön kuumista kysymyksistä, kuten etätyön vakuuttamisesta ja A1-todistukseen liittyvistä käytännöistä. Osallistu infotilaisuuteen keskiviikkona 17.11.

Voit esittää ETK:lle kysymyksiä jo etukäteen samalla kun ilmoittaudut tilaisuuteen.

Tilaisuus on työnantajille maksuton.

Luvassa kattava paketti ulkomaantyön vakuuttamisesta

Tilaisuus painottuu kahteen pääteemaan: Suomen ja Japanin tuoreeseen sosiaaliturvasopimukseen sekä ulkomaantyön vakuuttamisen ajankohtaisimpiin kysymyksiin.

Suomen ja Japanin sopimuksen perusteella lähetetyt työntekijät välttävät kaksinkertaiset työttömyysvakuutus- ja eläkemaksut. Tällä on merkitystä yritysten kilpailukyvylle. Herää kysymys siitä, miten ulkomaantyö Japanissa vakuutetaan jatkossa?

Koronan myötä etätyön tekeminen ulkomailla on kasvattanut suosiotaan, ja työskentelymalli on tullut jäädäkseen. Miksi työnantajan ja työntekijän kannattaa tehdä sopimus etätyöstä? Entä miten A1-todistuksen hakemuksen tekeminen sujuu helpoiten?

Osallistu tilaisuuteen, niin kuulet vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin sekä pääset esittämään omasi.

Ilmoittaudu koulutuskalenterissa, osallistu Teamsissa

Ilmoittaudu infotilaisuuteen ja esitä meille etukäteen kysymyksiä koulutuskalenterissamme.

Tilaisuus järjestetään etänä Microsoft Teams -sovelluksen avulla.  Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtuma-aikaa.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.