Ajankohtaislistaus
19.2.2019
Eläkepätäkkä-sivuston kuv, nuori nainen turkoosia taustaa vasten

Eläketurvakeskus (ETK) on tuottanut nuorille suunnatun eläketietosivun Eläkepätäkkä.fi, jossa kerrotaan selkeästi ja lyhyesti muutamista työeläkkeiden perusasioista. Sosiaalisen median jakamiseen tarkoitetut kuvat ja niiden kieli on tehty värikkääksi. 

Tutkimusten mukaan nuoret ja nuoret aikuiset tietävät varsin vähän työeläkkeistä, eikä aihe ole kaukaisuutensa takia heistä juurikaan kiinnostava. Kuitenkin jo 17-vuotiaasta lähtien kaikista ansioista karttuu työeläkettä, ja jokainen voi omilla valinnoillaan myös vaikuttaa tulevan työeläkkeensä suuruuteen.

Eläketurvakeskuksen yksi tehtävä on kertoa nuorillekin työeläkkeen perusteista: mikä on työeläke, mistä sitä kertyy, kuka maksaa eläkkeet ja koska voi jäädä eläkkeelle? ETK haluaa kannustaa nuoria ottamaan itse selvää omaan työeläkkeeseen vaikuttavista seikoista.

”Pieni kampanjasivusto on toki vain yksi keino koettaa vaikuttaa nuorten tietotasoon, mutta jos se saa edes jotkut nuoret kiinnostumaan eläkeasioista tai herättää keskustelua, olemme tyytyväisiä”, vt. viestintäjohtaja Matti Lumijärvi kertoo.

Sivuston perustamisen yhteydessä on tehty myös tubettaja Papananaaman kanssa video, jossa hän tapaa oikean eläkeläisen. Elämä ei lopu eläkkeeseen, ja eläkeläisten arki voi olla monenlaista. Tubettaja kohtasi tällä kertaa hyvin aktiivisen eläkeläisen ja keskusteli hänen kanssaan vanhenemisesta, työstä ja harrastuksista sekä oppi itsekin uutta.

Tutustu sivustoon osoitteessa Eläkepätäkkä.fi 

Papananaama: Vietin päivän eläkeläisen kanssa (Youtube)

Lisätietoja: 
vt. viestintäjohtaja Matti Lumijärvi, puh. 029 411 2488; matti.lumijarvi@etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.