Ajankohtaislistaus
18.10.2021

Mistä hoitajat, hitsarit ja huippuasiantuntijat kuihtuvaan Pohjolaan? Työperäisen maahanmuuton ongelmia ratkovat teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle, kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja Eläketurvakeskuksen osastopäällikkö Ismo Risku.

Hallitus aikoo tuplata työperäisen maahanmuuton vuoteen 2030 mennessä. Onko tavoite alimitoitettu? Pelkästään vanhusten hoitoon tarvitaan 200 000 käsiparia lisää tällä vuosikymmenellä.

Eikä Suomi suinkaan ole yksin työvoimapulansa kanssa: kilpailu duunareista ja erityisasiantuntijoista on kovaa ja globaalia. Jos emme voi päihittää Euroopan metropoleja, pitäisikö brändityöryhmä uudelleensijoittaa, vaikkapa Impivaaraan?

Miten Suomen kafkamainen byrokratiaviidakko saadaan harvennettua? Onko totta, että työperäinen maahaanmuutto jarruttaa suomalaisten palkkakehitystä?

Näihin ja muihin polttaviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun pyöreän pöydän ääreen istuvat teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle, kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja Eläketurvakeskuksen suunnitteluosaston päällikkö Ismo Risku.

Eläkekomitean puheenjohtajana toimii Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.

Syksyn aikana Suomen virallisin konklaavi käsittelee ajankohtaisia aiheita, kuten eläkejärjestelmän kestävyyttä ja alustataloutta.

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.