Ajankohtaislistaus
12.6.2024
Eläkekomitea kausi 4.

Miltä eläkeläisten toimeentulo näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Entä miesten ja naisten eläkkeet? Miten käy eläkkeiden, jos Suomen heikko talouskasvu pitkittyy? Studiossa rahasta keskustelemassa Tampereen yliopiston professori Lasse Koskinen, STM:n erityisasiantuntija Milla Sandt ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Juha Rantala.

Kevään viimeisessä jaksossa keskustellaan palkoista, tasa-arvosta ja eläkkeistä. 

Miltä eläkeläisten toimeentulo näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Entä sukupuolten välinen ero eläkkeissä? Naisen eläke on tällä hetkellä keskimäärin 400 euroa pienempi kuin miehen. Suurimpia syitä tähän ovat sukupuolittuneet työmarkkinat ja sosiaali- ja terveysalan heikot palkat. Onko toisenlainen tulevaisuus mahdollinen?  

Lopuksi keskustelemme Suomen heikosta talouskasvusta. Pitkittyessään tilanne uhkaa eläketurvan rahoitusta ja tuottaa odotettua pienemmät eläkkeet. Eläkekomitea kysyy, pitääkö huolestua? 

Studiossa keskustelemassa Tampereen yliopiston vakuutustieteen professori Lasse Koskinen, sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön erityisasiantuntija Milla Sandt ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Juha Rantala

Suomen parhaan eläkepodcastin juontaa taloustoimittaja, Alma Onali

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä    

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.    

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista. 

Kaikki podcastin jaksot ovat kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja podcast-alustoilla kautta maan. 

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla (Etk.fi)  

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.