Ajankohtaislistaus
2.5.2024
Eläkekomitea kausi 4.

Romuttaako hallituksen nihkeä politiikka työperäisen maahanmuuton? Pelastavatko maahanmuuttajat eläkejärjestelmän ja millaisia eläkkeitä heille itselleen on luvassa? Aiheesta keskustelemassa työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntija Katri Niskanen, Espoon maahanmuuttojohtaja Teemu Haapalehto ja Eläketurvakeskuksen kehityspäällikkö Heikki Tikanmäki.

Eläkekomitean kolmannessa jaksossa keskustellaan työperäisestä maahanmuutosta ja kotoutumisen haasteista.

Lähdimme takamatkalta työperäisen maahanmuuton kilpailuun. Romuttaako hallituksen nihkeä maahanmuuttopolitiikka hyvän kehityksen?

Espoo on julistanut tavoitteekseen olla Suomen paras kotouttaja. Mitä se tarkoittaa käytännössä, ja mikä kotoutumisessa on lopulta tärkeintä?

Pelastavatko maahanmuuttajat eläkejärjestelmän ja millaisia eläkkeitä heille itselleen on luvassa?

Tästä keskustelevat työ- ja elinkeinoministeriön johtava asiantuntija Katri Niskanen, Espoon maahanmuuttoasioiden johtaja Teemu Haapalehto ja Eläketurvakeskuksen ennustelaskentayksikön päällikkö Heikki Tikanmäki.

Eläkekomiteaa johtaa Helsingin Sanomista tuttu taloustoimittaja, Alma Onali.

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä   

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.   

Kevään aikana komiteassa keskustellaan muun muassa sukupuolten eläke-eroista ja junnaavan palkkakehityksen vaikutuksista tulevaisuuden eläkkeisiin. Luvassa kuumaa keskustelua myös suomalaisten talousosaamisesta ja paljon muusta. 

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla   

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.