Ajankohtaislistaus
10.5.2023

Miten varmistetaan nuorille reilu eläkeuudistus? Ovatko vuorineuvosten massiiviset lisäeläkkeet reiluja? Kumpi hyötyy eläkejärjestelmästä enemmän, mies vai nainen? Kansalaisia valvottavia kysymyksiä pohtivat Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren, vapaa toimittaja Tuija Siltamäki ja ETK:n toimitusjohtaja Mikko Kautto.

Eläkekomitea-podcastin kolmannella tuotantokaudella puhelinlangat käyvät kuumina, kun yökyöpelit lähestyvät panelisteja eläkehuolillaan.   

Kevään neljännessä jaksossa pohditaan oikeudenmukaisuutta ja eläkkeitä monesta eri näkökulmasta.   

Laura on kuullut, että eläkemaksussa on korotuspainetta tulevaisuudessa. Hän kysyy, kuka seuraavan eläkeuudistuksen maksaa, ja voisivatko myös eläkeläiset osallistua talkoisiin? Puhelu saa panelistit pohtimaan sukupolvisopimusta ja nuorten asemaa eläkejärjestelmässä.

Illan toisessa puhelussa menestyjä-Juha leveilee kolmen miljoonan lisäeläkepotillaan. Puhelu saa panelistit pohtimaan yritysten lisäeläkejärjestelyjä. Mikä on lakisääteisen työeläkkeen ja lisäeläkkeen ero. Ovatko pääjohtajien ökyeläkkeet vain yksi keino pienentää verotusta?

Yön kolmannessa puhelussa eläkeläispappa Antti kertoo väittelystään vaimonsa kanssa. Kumpi hyötyy eläkejärjestelmästä enemmän, mies vai nainen? Miesten eläke on keskimäärin suurempi, mutta naiset elävät selvästi pidemmän elämän. Miten sukupuolten eläke-erot saadaan pienemmiksi, entä erot elinajanodotteissa?

Keskiyöllä studiossa oikeutta jakavat Akavan tuore puheenjohtaja Maria Löfgren, päämillenniaali ja vapaa toimittaja Tuija Siltamäki sekä ETK:n toimitusjohtaja Mikko Kautto.

Eläkekomitean keskustelua johtaa taloustoimittaja Alma Onali.

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä   

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä. Kevään aikana komiteassa käsitellään ajankohtaisia aiheita, kuten työuria, sijoittamista ja syntyvyyttä.   

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista. 

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan! 

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla   

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.