Ajankohtaislistaus
22.5.2024
Eläkekomitea kausi 4.

Mistä kipinä oman talouden suunnitteluun ja fiksuun rahankäyttöön? Tarvitseeko eläkkeen lisäksi muuta vanhuuden turvaa? Studiossa keskustelemassa vuoden sijoittaja Esa Juntunen, Finanssiala ry:n kehityspäällikkö Jussi Karhunen ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Sanna Tenhunen.

Kevään neljännessä jaksossa keskustellaan kansalaisten talousosaamisesta. 

Lähes puolella miljoonalla suomalaisella on maksuhäiriömerkintä. Samaan aikaan pärjäämme hyvin talousosaamista mittaavissa kansainvälisissä tutkimuksissa. Näyttää siltä, että oma kiinnostus ja koulutustaso vaikuttavat merkittävästi oman talouden suunnitteluun.  

Miten nuorten kiinnostusta raha-asioihin voisi kasvattaa? Mitä jokaisen pitäisi tietää taloudesta ja eläkkeistä? Pitääkö eläkeaikaa varten säästää extraa, ja miten se kannattaa hoitaa? 

– Raha-asiat eivät ole oikeasti vaikeita, väittää suositun Omavaraisuushaaste-blogin pitäjä ja vuoden 2023 sijoittaja Esa Juntunen

Juntunen tunnetaan fiksuna ja nuukana rahankäyttäjänä. Hän aloitti säästämisen nollasta finanssikriisin jälkeen, ja on kerännyt 15 vuodessa mukavan pesämunan. Mitkä ovat hänen ja muiden asiantuntijoiden täsmävinkit oman talouden kukoistukseen? 

Juntusen lisäksi aiheesta keskustelevat Finanssiala ry:n kehityspäällikkö Jussi Karhunen ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Sanna Tenhunen.  

Eläkekomitean puhetta johtaa Helsingin Sanomista tuttu taloustoimittaja, Alma Onali

Tuoreita ajatuksia ja ymmärrystä   

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.   

Kevään aikana komiteassa keskustellaan muun muassa sukupuolten eläke-eroista ja junnaavan palkkakehityksen vaikutuksista tulevaisuuden eläkkeisiin. 

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.