Ajankohtaislistaus
21.8.2019

Eläketurvakeskus järjestää koulutusta eläkeaiheiden parissa toimiville. Syksyn koulutusvalikoimassa on nyt tarjolla uutuuksia ja hyväksi havaittuja tuttuja toteutuksia. Eläkekoulutuksiin osallistuva hankkii hyvät valmiudet työskentelyyn työeläkeaiheiden parissa.


Tietoa on tarjolla sekä tuoreille tulokkaille että alla pidempään työskennelleille kokeneemmille konkareille. Koulutukset ovat maksullisia, kouluttajina ja luennoitsijoina ovat työeläkealan huippuosaajat Eläketurvakeskuksesta ja sidosryhmistä.

Koulutuksille on laadittu kolmeportainen vaativuusasteikko, ja niitä vastaavat väritunnukset oranssi, vaaleansininen ja tummansininen. Niiden avulla voi valita itselleen sopivimman vaikeusasteen.

Oranssi kertoo koulutuksen sisältävän perustason tietoja ja soveltuu vasta-alkajille tai tietoja kertaaville. Vaaleansininen taituritaso täydentää peruskoulutusta ja huipputason tummansininen kertoo koulutuksen antavan eväitä syvempään eläketiedon soveltamiseen.

Osaajille tänä syksynä tarjonnassa muun muassa kokonaiskuvaa eläkejärjestelmästä, eläkkeen laskennasta ja kuntoutuksesta. Taitureille puolestaan koulutuksen aihepiirit käsittelevät verotusta ja muutoksenhakua. Huiput kohtaavat myöhemmin syksyllä, heille tarjolla alan suurin vuosittainen tapahtuma Työeläkepäivä marraskuussa.

Myös itsenäisesti opiskeltavia verkkokursseja on tehty lisää. Lisäksi lähiaikoina julkaistaan englanninkielinen verkkokurssi, jonka avulla saa ymmärryksen ja kokonaiskuvan Suomen työeläkejärjestelmästä.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.