Ajankohtaislistaus
11.9.2023

Työeläkelakipalvelu ja Säädöspalvelu ovat yhdistyneet yhdeksi palveluksi. Jatkossa työeläkelainsäädäntö sekä työeläkkeitä koskeva keskeinen oikeuskäytäntö, indeksiluvut, perusteet ja rahamäärät löytyvät myös Työeläkelakipalvelusta eli Telp.fi -sivustolta. Uudistuksen myötä sivuston käytettävyys ja tehokkuus paranivat.

Työeläkelakipalvelu on työeläkeasiantuntijoiden palvelu lainsäädännön yhtenäiseen soveltamiseen. Eläketurvakeskuksen tuottamasta palvelusta löytyvät ohjeet erilaisista työeläke-etuuksista, vakuuttamisesta, rahoituksesta ja kustannustenjaosta, käsittelystä ja muutoksenhausta, sekä kansainvälisistä asioista. 

Jatkossa työeläkelakipalvelusta löytyy ohjeiden lisäksi myös ajantasainen ja kumottu työeläkelainsäädäntö sekä työeläkkeitä koskeva keskeinen oikeuskäytäntö. Säädöspalvelussa on myös työeläkelakeja sovellettaessa tarvittavat laskuperusteet ja kustannustenjakoperusteet sekä indeksiluvut ja rahamäärät. 

Uudistuksen keskeisimpänä tavoitteena oli yhdistää Työeläkelakipalvelu ja Säädöspalvelu sekä luoda sivustosta helppokäyttöisempi työeläkealan asiantuntijoille.  

Uudistuksen myötä Telpin suorituskyky on parantunut, mikä nopeuttaa sivuston käytettävyyttä. Käyttäjiä helpottaa myös uusi ja tehokkaampi hakutoiminto, jolla on mahdollista etsiä spesifiä sisältöä koko sivustolta. Jatkossa Telpin sisältöjä pääsee katsomaan näppärästi myös puhelimella, kertoo Eläketurvakeskuksen kehityspäällikkö Janne Pulkkinen. 

Kirjautuneille käyttäjille enemmän sisältöä 

Telp.fi -sivustolla työeläkevakuuttajien kirjautuneet käyttäjät pääsevät käsiksi laajempaan tietokantaan. Kirjautuneet käyttäjät näkevät myös enemmän ajankohtaisia työeläkealan uutisia sekä voivat lisätä tietosisältöjä suosikiksi ja seurata kätevästi valitsemiaan aiheita sekä näkevät rekisteri- ja tietopalveluita koskevat sisällöt.  

Jos sinulla on ollut kirjautuneen käyttäjän tunnukset, ne toimivat myös uudessa Telpissä.  Jos sinulla ei ole vielä kirjautuneen käyttäjän tunnuksia, voit hakea niitä oman organisaatiosi it-tuelta.  

Lisätietoa:
Työeläkelakipalvelu (Telp.fi)

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.