Ajankohtaislistaus
14.6.2022
Ansioiden mukaan -kirjan kansi

Työeläketurvan vaiheita ja vaikutusta käsittelevä tutkimus ja historiateos “Ansioiden mukaan – yksityisalojen työeläkkeiden historia” ilmestyy nyt sähköisessä ja kaikille avoimessa muodossa. Alun perin teos ilmestyi paperisena kirjana vuonna 2012, kun työeläkejärjestelmä täytti 50 vuotta.

Avoin e-kirjamuoto tuo työeläkkeiden historiateoksen entistä helpommin saataville ja useamman ulottuville. Sähköinen muoto mahdollistaa myös paremmin kirjan käytön hakuteoksena, sillä e-kirjan sisältöön voi kohdistaa sanahakuja.

Kirja on luettavissa julkaisuarkisto Julkarista sekä pdf- että EPUB-muodossa. EPUB on e-kirjojen tallennukseen käytetty tiedostomuoto, jota voi lukea erillisellä lukulaitteella tai -ohjelmalla.

Kirjahanke tehtiin alun perin Eläketurvakeskuksen ja Työeläkevakuuttajat TELAn aloitteesta ja organisoimana. Tutkijoina ja kirjoittajina toimivat valtiotieteiden tohtorit Matti Hannikainen ja Jussi Vauhkonen. Sekä painettu kirja että e-kirja ovat Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantamia.

Ansioiden mukaan -e-kirja julkaisuarkisto Julkarissa

Kuva: Suomen Kirjallisuuden Seura

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.