Ajankohtaislistaus
13.6.2023
Kuva: Karoliina Paatos

Haluatko kasvaa ja kehittyä työeläkealan asiantuntijana? Asiantuntijana työeläkealalla -valmennus starttaa elokuussa uudistuneena konseptina ja tarjoaa työeläkealan asiantuntijoille laajan kuvan työeläkealan nykyhetkestä sekä tulevaisuuden muutospaineista.

Asiantuntijana työeläkealalla -valmennus on työeläkealan asiantuntijoille ja muille alan sidosryhmän toimijoille, jotka haluavat syventää omaa asiantuntijuuttaan työeläkealasta. Valmennus tarjoaa laajan käsityksen työeläkealan nykytilasta ja alaa koskevista muutospaineista sekä mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa.

Valmennus järjestetään jo kahdeksannen kerran. Edellinen Asiantuntijana työeläkealalla -valmennus järjestettiin ennen koronapandemiaa 2018–2019 vuosina, jolloin osallistujia oli mukana Eläketurvakeskuksen lisäksi kuudesta työeläkelaitoksesta.

– Valmennuksen myötä pääsin syventämään asiantuntemustani entistä enemmän. Työeläke on alana laaja ja valmennus tarjosi uusia näkökulmia ja oivalluksia jopa ennestään hyvinkin tutuista aiheista. Erityisesti muiden asiantuntijoiden kanssa verkostoituminen ja asioista yhdessä keskustelu sekä muiden kokemusten kuuntelu syvensi omaa osaamista ja ymmärrystä työeläkealasta, kertoo valmennukseen osallistunut ETK:n ulkomaanpalveluiden erityisasiantuntija Marjaana Lundqvist.

Syksyllä starttaava valmennus käynnistyy osittain uudistuneena konseptina. Valmennuksen sisältöjen fokus on täysin työeläkealassa sekä alaa ravistelevissa ilmiöissä ja muutospaineissa.

– Yhteiskunta ja työelämä ovat murroksessa, jonka vaikutukset ulottuvat myös työeläkealaan. Valmennuksessa kuulemme kymmeniltä eri alansa huippuasiantuntijoilta, kuinka nämä muutospaineet vaikuttavat työeläkealaan, ETK:n koulutuksen asiantuntija Marina Sirola kuvailee.

Sisältöjen lisäksi myös toteutustapoja on kehitetty. Uudistunut toteutustapa sisältää yhdeksän Teams-valmennusta, kolme lähitapaamista sekä verkko-oppimisympäristössä suoritettavia itsenäisiä sekä ryhmätehtäviä. Viimeinen lähitapaaminen huipentaa valmennuksen Työeläkepäivään 30.11. Helsingin Marina Congress Centeriin.

Vaikka valmennus on syväsukellus oman asiantuntijuuden kasvattamiseen, pilkottujen Teams-tapaamisten ansiosta valmennukseen osallistuminen on joustavaa oman työn ohessa. Lähitapaamiset ja vuorovaikutteiset Teamsit antavat myös mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa, Sirola kuvailee.

Valmennus käynnistyy elokuun 29. päivä ja huipentuu Työeläkepäivään 30.11.

Kiinnostuitko valmennuksesta? 
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: Asiantuntijana työeläkealalla -valmennus – Eläketurvakeskus (etk.fi) 

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.