Ajankohtaislistaus
16.9.2019
Kuvakaappaus Työeläkelakipalvelun etusivusta.

Uudistunut Työeläkelakipalvelun käyttöliittymä Telp.fi:ssä on nyt ulkoasultaan selkeämpi. Käyttöliittymä skaalautuu eri päätelaitteilla responsiivisesti ja hakutoiminnot palvelevat käyttäjää aiempaa monipuolisemmin.

Asiakkaiden toiveiden mukaisesti uusi käyttöliittymä mukautuu tietokoneen, kännykän ja tabletin näytölle. Palvelun ulkoasu on samalla kohentunut huomattavasti ja selkeämpi navigointi ohjaa eri käyttäjäryhmiä aiempaa havainnollisemmin.

Työeläkelakipalvelun käyttäjiä ovat etupäässä työeläkelaitokset ja työeläketurvan parissa työskentelevät. Palvelun sisällöt tarjoaa ja ylläpitää Eläketurvakeskus molemmilla kansalliskielillä. Vuonna 2018 verkkopalvelussa ladattiin sivuja 870 000 kertaa.

Hakutoiminnoissa selkeä parannus aiempaan

Sisällöltään ja aineistomäärältään Telp.fi on mittava. Huomattavan osan työeläkelakipalvelun sisällöstä muodostavat työeläkelainsäädännön soveltamisohjeet ja eläkelaitoksia palveleva muu täsmätieto, joka tarvitaan eläkeasioiden ratkaisemisessa ja ansiotyön vakuuttamisessa koko työhistorian varrelta eri aikakausilta.

Oleellinen parannus on tehty tiedon ryhmittelyyn ja palvelun hakuominaisuuksiin. Nyt Telp.fi:n haulla saa osuvia hakutuloksia, haussa toimii ennakoiva tekstinsyöttö ja suodatus. Hakutulosten näkymässä näytetään oletuksena voimassaolevat asiakirjat.

Myös vuosien 2004–2014 aineisto on helpommin löydettävissä

Eri aikoina voimassaolleisiin työeläkelainsäädännön soveltamisohjeisiin ja tulkintoihin pääsee nyt asiakirjan toimintovalikon historia-valinnasta. Valikosta löytyvät myös esimerkiksi asiakirjaan liittyvät säännökset ja oikeustapaukset.

Haku ulottuu uudistuneessa Telp.fi:ssä vuoden myös 2005 eläkeuudistusta edeltävään aikaan. Vuosien 2004–2014 soveltamisohjeita, esimerkkejä, tiedotteita ja aikasarjoja ei tarvitse hakea erikseen, palvelun hakutoiminnot kohdistuvat myös näiden vuosien aineistoon. Eläketurvakeskuksen yleiskirjeet vuosilta 1962–2005 ovat saatavilla palvelusta pdf-muodossa.

Tiedon jakaminen nyt helppoa

Telp.fi:n sisällön jakaminen onnistuu sähköpostilla. Somepainikkeiden avulla asiakirjoja ja Telp:fi:n uutisia voi jakaa myös sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, LinkedIn).

Tutustu lähemmin uudistuneeseen Työeläkelakipalveluun.

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.