Eläkevarat eläkelaitoksissa

Yksityisalojen työeläkelaitosten eläkevarojen määrä vuoden 2019 lopussa oli 134,8 mrd. euroa, joka vastaa noin kolmannesta eläkeoikeuksien nykyarvosta. Valtaosa yksityisalojen eläkevaroista eli 94,5 prosenttia oli eläkevakuutusyhtiöiden sijoituksissa, yhteensä 4,3 prosenttia eläkesäätiöissä ja eläkekassoissa sekä 1,2 prosenttia Merimieseläkekassassa ja Maatalousyrittäjien eläkelaitoksessa.

Yksittäisten eläkelaitosten sijoituskantojen suuruudet vaihtelevat huomattavasti. Suurimman työeläkeyhtiön sijoitusvarallisuuden arvo oli vuoden 2019 lopussa 50,5 miljardia euroa ja pienimmän 3,7 miljardia euroa. Kaksi suurinta työeläkeyhtiötä hallitsi lähes 80 prosenttia kaikkien työeläkeyhtiöiden sijoituksista. Eläkekassoilla ja eläkesäätiöillä oli sijoitusvarallisuutta kaikkiaan 5,8 miljardia euroa.

Työeläkevakuuttajat TELA ry kokoaa vuosineljänneksittäin päivitettäviä kuvasarjoja, joissa esitetään tarkemmin työeläkesijoitusten kehittymistä lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä. Kuvasarjat kertovat eläkevarojen euromääräisen tilanteen ja myös suhteelliset prosenttiosuudet eläkeyhteisöryhmittäin tarkasteltuina.

Aiheesta muualla: