Eläkevarat eläkelaitoksissa

Yksityisalojen työeläkelaitosten eläkevarojen määrä vuoden 2018 lopussa oli 121,4 mrd. euroa, joka vastaa noin kolmannesta eläkeoikeuksien nykyarvosta. Valtaosa yksityisalojen eläkevaroista eli 94,5 prosenttia oli eläkevakuutusyhtiöiden sijoituksissa, yhteensä 4,3 prosenttia eläkesäätiöissä ja eläkekassoissa sekä 1,2 prosenttia Merimieseläkekassassa ja Maatalousyrittäjien eläkelaitoksessa.

Yksittäisten eläkelaitosten sijoituskantojen suuruudet vaihtelevat huomattavasti. Suurimman työeläkeyhtiön sijoitusvarallisuuden arvo oli vuoden 2018 lopussa 46 miljardia euroa ja pienimmän noin 3 miljardia euroa. Kaksi suurinta työeläkeyhtiötä hallitsi lähes 78 prosenttia kaikkien työeläkeyhtiöiden sijoituksista. Eläkekassoilla ja eläkesäätiöillä oli sijoitusvarallisuutta kaikkiaan 5,2 miljardia euroa.

Työeläkevakuuttajat TELA ry kokoaa vuosineljänneksittäin päivitettäviä kuvasarjoja, joissa esitetään tarkemmin työeläkesijoitusten kehittymistä lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä. Kuvasarjat kertovat eläkevarojen euromääräisen tilanteen ja myös suhteelliset prosenttiosuudet eläkeyhteisöryhmittäin tarkasteltuina.

Aiheesta muualla: