Kundtjänst och kontaktuppgifter

Kundtjänst: 029 411 2110
Vi betjänar dig per telefon vardagar kl. 9–16.

Vårt kundtjänstställe är stängt tills vidare på grund av coronavirussituationen. Per telefon och på nätet betjänar vi som vanligt. Bokade besökstider hos kundtjänsten ställs in fr.o.m. tisdagen 17.3. Vi kommer överens om en telefontid med dem som bokat tid för besök.

Kundtjänst

Behöver du närmare information om din pension? Vi ger råd i synnerhet i frågor som gäller försäkring av utlandsarbete, ansökan om utländsk pension och övervakning av försäkring. Boka en tid på förhand för personlig service.

Om ditt ärende gäller arbetspension från Finland, ska du i första hand kontakta din egen arbetspensionsanstalt. Du kan kontrollera vilken din arbetspensionsanstalt är genom att identifiera dig elektroniskt.

Tidsbokning

Vårt kundtjänstställe är stängt tills vidare på grund av coronavirussituationen. Per telefon och på nätet betjänar vi som vanligt. Bokade besökstider hos kundtjänsten ställs in fr.o.m. tisdagen 17.3. Vi kommer överens om en telefontid med dem som bokat tid för besök.

Telefontid

Tala med oss när det passar dig bäst.
Boka telefontid

Besök hos kundtjänsten

Vår kundtjänst betjänar enligt tidsbokning på vardagar kl. 9-16 på Bokhållargatan 3, Helsingfors. På nyårsaftonen och skärtorsdagen har kundtjänsten öppet kl. 9-13.
Boka tid för ett möte

De som kommer till Finland för att arbeta här får betjäning också på serviceställe International House Helsinki (IHH) från måndag till onsdag kl. 9-12 och 13-16. Servicestället finns i Helsingfors, på Fågelviksgränden 2 D (2:a våningen). Närmare information: Ihhelsinki.fi.
Obs! På grund av coronavirussituationen betjänar vi endast per telefon i IHH-kundtjänsten. Det gäller tills vidare.

Sköt ditt ärende på nätet

Ansök om intyg för utsänd arbetstagare (A1)
Intyget visar utomlands att arbetstagaren är socialförsäkrad i Finland.

E-tjänst
Kontrollera i vilket skede handläggningen av en ansökan om utländsk pension, intyg för utsänd arbetstagare (A1) eller ett ärende som gäller övervakning av försäkringen är. Genom e-tjänsten kan du skicka ett informationssäkert Suomi.fi-meddelande till Pensionsskyddscentralen.

Ditt arbets­pensions­utdrag

Sök pension

Din arbets­pensionsanstalt

Ring eller skicka ett meddelande

Telefon

029 411 2110
(För samtal debiteras lokalnäts- eller mobilsamtalsavgift. Vid samtal från utlandet bestäms priset av den lokala operatören.)

Suomi.fi-meddelande

Suomi.fi-meddelanden är en informationssäker kommunikationskanal mellan Pensionsskyddscentralen och kunderna. Genom tjänsten kan du skicka meddelanden och bilagor som gäller ditt ärende till oss och vi kan svara på dem. Vi kan inte kommunicera med personkunder via vanlig e-post i ärenden som gäller konfidentiell information. Du kan ta den nya tjänsten i bruk genom att logga in på webbtjänsten Suomi.fi och samtycka till elektronisk kommunikation med myndigheterna.

Till meddelandetjänsten på Suomi.fi

E-post

Försäkring av utlandsarbete:
ulkomaanasiat(at)etk.fi

Beställningar/avbeställningar av publikationer och meddelanden om nya kontaktuppgifter:
aineistotilaukset(at)etk.fi

Samarbetspartner

Arbetar du inom pensionsbranschen eller samarbetar du med oss? Se våra verksamhetsspecifika kontaktuppgifter.

Så här kommer du till Pensionsskyddscentralen

Vår besöksadress är Bokhållargatan 3, Helsingfors (Östra Böle).

Det går lätt att ta sig till Pensionsskyddscentralen med tåg, spårvagn och buss. Se reseplaneraren för kollektivtrafikens tidtabeller. Vi har också några parkeringsplatser för bilburna besökare.

Postadress, växel och fakturering

Pensionsskyddscentralen
00065 PENSIONSSKYDDSCENTRALEN

Telefonväxel: 029 411 20
Fax: (09) 148 1172
(För samtal debiteras lokalnäts- eller mobilsamtalsavgift. Vid samtal från utlandet bestäms priset av den lokala operatören.)

Nätfakturaadress: 003701164154, förmedlarkod: BAWCFI22

FO-nummer: 0116415-4

Media

Kontakta kommunikationen, ledningen eller våra sakkunniga. Vi svarar gärna på dina frågor.

Ur vår bildbank kan du ladda ner fotografier på ledningen och de sakkunniga på Pensionsskyddscentralen och från Pensionsskyddscentralens evenemang.

Kontaktuppgifter till sakkunniga