Tillbaka till Aktuellt
1.9.2022

Våra kunder får personlig rådgivning med tidsbokning. Vårt kundtjänstnummer har även nya betjäningstider: måndagar, onsdagar och fredagar klockan 9–15.

Pensionsskyddscentralens kundtjänst svarar på frågor om försäkring av utlandsarbete, ansökan om utländsk pension, arbetspensioner i allmänhet och övervakningen av försäkringen. 

Det går smidigt att boka en lämplig kundbetjäningstid på vår webbplats. Det finns tider till alla vardagar. Vi ringer upp kunden när den bokade tiden börjar, och inga telefonavgifter uppstår då för kunden.  

Det går att kontakta kundtjänsten också utan tidsbokning. Vi besvarar samtal måndagar, onsdagar och fredagar klockan 9–15.  

Dessutom kan våra kunder sköta sina ärenden i e-tjänsten, till exempel ansöka om A1-intyg för utsänd arbetstagare samt följa hur en ansökan om pension från utlandet framskrider, eller se handläggningsläget för A1-intyg eller övervakningen av försäkringen.  

Det går att kontakta oss varje vardag även via chattarna på webbplatserna ETK.fi och Arbetspension.fi och genom att skicka och ta emot Suomi.fi-meddelanden.

Boka tid till kundtjänsten

Kontaktuppgifter till kundtjänsten

Pensionsskyddscentralen (PSC) är ett lagstadgat samarbetsorgan och sakkunnig inom utvecklingen och verkställigheten av arbetspensionsskyddet.