Tillbaka till Aktuellt
7.5.2021

På PSC:s nästa forskningswebbinarium diskuteras hur och hur mycket inkomsterna förändras vid pensioneringen. Hur vanligt är det att spara privat med tanke på pensionärstiden? Vem sparar och varför? Delta i forskningswebbinariet tisdagen 25.5. kl. 11.

Att gå i pension innebär en stor förändring i livet för många. Ofta innebär det att inkomsterna av arbete byts mot pension, men en del har inte varit i arbetslivet strax före pensioneringen. En del har också sparat privat med tanke på pensionen.

På PSC:s forskningswebbinarium studeras de här frågorna i ljuset av två nypublicerade undersökningar. Språket på webbinariet är finska.

Program kl. 11-12.30.

Juha Rantala, nationalekonom, PSC:

Miten tulot muuttuvat eläkkeelle siirryttäessä?  

Sanna Tenhunen, nationalekonom, PSC:

Taloudellinen varautuminen ja arviot eläkeajan toimeentulosta 

Kommentatorer              

Mikko Kuusela, direktör, Finanssiala

Niku Määttänen, professor, Helsingfors universitet

Anmäl dig via Webropol och delta på Teams

Anmäl dig till webbinariet på Webropol.

Forskningswebbinariet ordnas på distans med hjälp av applikationen Microsoft Teams. Teams-länken skickas till de anmälda närmare webbinarietidpunkten.

Ny webbinarieserie för pensionsforskare och beslutsfattare

Pensionsskyddscentralen har i vår inlett en ny serie forskningswebbinarier. Webbinarierna är riktade till forskare, sakkunniga och beslutsfattare inom pensionsområdet. I dem presenteras de senaste forskningsrönen om aktuella ämnen som rör utmaningarna för och utvecklingen av pensionssystemen.

Webbinarierna är öppna för alla. Välkommen med!

Läs mer

PSC:s forskningsseminarier

Pensionsskyddscentralen (PSC) är ett lagstadgat samarbetsorgan och sakkunnig inom utvecklingen och verkställigheten av arbetspensionsskyddet.