Tillbaka till Aktuellt
15.3.2024

Under våren diskuteras bl.a. pensionsreformen och invandringen i det prisbelönta programmet. Som konferencier fortsätter ekonomijournalisten Alma Onali, känd från Helsingin Sanomat. Första avsnittet publiceras 20.3.

Pensionsnördarnas favoritprogram återvänder till strömningsplattformarna ännu aktuellare och fräschare än förr.

Under den fjärde säsongen satsas det speciellt på goda diskussioner. Genom omsorgsfullt valda gäster och synvinklar vill man garantera en underhållande djupdykning i kärnan av pensionspolitiska teman.

– Podcasten Eläkekomitea riktar sig till alla som är intresserade av pensionsfrågor. Vi plockar fram aktuella teman och väjer inte heller för svåra frågor. Vi vill hålla diskussionen så vardagsnära som möjligt, utan att glömma humorn, säger Pensionsskyddscentralens kommunikationsdirektör Tuovi Rautjoki.

Öppningsavsnitt om pensionsreformen

Under våren diskuteras bland annat hur pensionsskyddet påverkas av ungdomars önskemål på arbetslivet och av integrationen av invandrare. Det blir också klart hur finländarnas löneutveckling, som länge varit långsam, kommer att påverka pensionerna i framtiden. 

Öppningsavsnittets tema är den största och aktuellaste frågan på området, pensionsreformen. Förhandlingar pågår om reformen som regeringen Orpo beställt. Vad kommer man att besluta om vid reformen och vad innebär det för oss?

Det diskuteras av direktör Mikko Kuusela från Finanssiala ry, forskningsdirektör Tuulia Hakola-Uusitalo från Statens ekonomiska forskningscentral och vd Mikko Kautto från Pensionsskyddscentralen.

Konferencier är ekonomijournalisten och wannabe-pensionären Alma Onali. Säsongens första avsnitt publiceras i podcasttjänster onsdagen 20.3.

Läs mer på Etk.fi
Podcastens webbsida Eläkekomitea

Pensionsskyddscentralen (PSC) är ett lagstadgat samarbetsorgan och sakkunnig inom utvecklingen och verkställigheten av arbetspensionsskyddet.