Tillbaka till Aktuellt
25.10.2023

Allt fler fortsätter arbeta efter det att de gått i pension. Många gör det för att de gillar sitt jobb eller vill upprätthålla sociala kontakter. Andra jobbar av ekonomiska skäl. Delta i vårt webbinarium 20.11.2023 för att höra om nya forskningsresultat! Webbinariet ordnas på engelska.

Webbinariet fokuserar på pensionärers arbete: Vilka är det som fortsätter jobba när de redan får ålderspension? Vilka faktorer motiverar pensionärer att fortsätta jobba? Vilka faktorer ses som hinder för arbete när man är pensionerad? På webbinariet behandlas fenomenet i Finland och Nederländerna i ljuset av ny forskning.

Anu Polvinen presenterar resultat av undersökningar där man studerat personer som nyligen gått i ålderspension från lönearbete och deras intresse att fortsätta arbeta medan de får pension. Hanna van Solinge ger en översikt av pensionärernas förvärvsarbete i Nederländerna.

Webbinarium på Teams måndagen den 20 november 2023 kl. 14.00–15.15 (13.00–14.15 CET).

Program

Presentationer

Anu Polvinen (Pensionsskyddscentralen): Who continue working after old-age retirement and why?

Hanna van Solinge (NIDI): Post-retirement work in the Netherlands: from plans to action

Kommentarer

Simone Scherger (Universität Bremen) 

Moderator

Kati Kuitto (Pensionsskyddscentralen)

Anmäl dig till webbinariet via Webropol. När du har anmält dig får du ett mejl med en bekräftelse och en kalenderreservation som innehåller en Teams-länk.

Välkommen!

Pensionsskyddscentralen (PSC) är ett lagstadgat samarbetsorgan och sakkunnig inom utvecklingen och verkställigheten av arbetspensionsskyddet.