Eläketurvakeskuksen tutkimusseminaarit 2018

Työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäykset tutkimusseminaarissa 4.10.

Mikä selittää työkyvyttömyyseläkehakemusten hylkäysosuuden kasvua, ja mitä tapahtuu hylkäyspäätöksen saaneille? Eläketurvakeskuksen seuraavassa tutkimusseminaarissa esitellään kahden uuden tutkimushankkeen tuloksia.

Hylkäävän työkyvyttömyyseläkepäätöksen saaneiden osuus on tällä vuosikymmenellä kasvanut selvästi. ETK:n seuraavassa tutkimusseminaarissa tarkastellaan työeläkejärjestelmän työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäysosuuden muutosta eri hakijaryhmissä ja selvitään hakijakunnan rakenteen muutoksen vaikutusta työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäysosuuden kasvuun.

Lisäksi seminaarissa pohditaan, minkälaisia vaihtoehtoisia toimeentulon polkuja kansalaiset ovat käyttäneet saatuaan hylkäävän työkyvyttömyyseläkepäätöksen. ETK:n ja Kelan tuore yhteishanke tuottaa aiheesta yleistettävää tietoa yhdistämällä ensi kertaa rekisteriaineistoa työ- ja kansaneläkkeistä.

Hylkäävää päätöstä seuraavan toimeentulon ymmärtäminen on oleellista sekä syrjäytymisen ja yhteiskunnallisten kustannusten ehkäisemiseksi että vajaakuntoisten työllistymismahdollisuuksien edistämiseksi.

Seminaarissa puhuvat ETK:n erikoistutkija Mikko Laaksonen ja Kelan tutkija Riku Perhoniemi. Kommenttipuheenvuorot käyttävät Invalidiliiton työllisyys- ja koulutusasiantuntija Anne Mäki ja SAK:n asiantuntijalääkäri Kari Haring.

Seminaari alkaa kello 12.30 ja päättyy 14.30.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 27.9.

Seminaarit järjestetään ETK:n tiloissa, ja ne ovat avoimia kaikille. Kulunvalvonnan ja kahvitarjoilun vuoksi seminaareihin toivotaan ilmoittautumista.

Seminaareja voi seurata myös Skypen kautta. Linkki lähetetään seminaariin ilmoittautuneille, ja sen voi myös pyytää osoitteesta koulutus(at)etk.fi.

Lisätietoa aiheesta