SuomiAreenan eläketeltalla paljon kävijöitä

Tänä vuonna Porin SuomiAreenalla oli ennätysmäärä kävijöitä. Tämä näkyi myös Kevan ja Eläketurvakeskuksen neuvontateltalla. Päivittäin teltalla kävi noin 500 asiakasta, joista noin 350:llä oli eläkekysymyksiä neuvojille ja muillekin maistui jaossa ollut vesi ja Kansalaistorin tunnelma.

Neuvontateltan teemana oli ”Eläkeikä on nyt vesiselvä juttu”. Kansalaiset tuntuivat hyväksyneen vanhuuseläkeiän korotuksen. Varsinkin 80-luvulla syntyneet nuoret pysähtyivät teltalle kysymään omaa vanhuuseläkeikäänsä.

Ylivoimaisesti suosituin kysymys koski osittaista varhennettua vanhuuseläkettä. Vuoden alusta voimaan tullut uusi eläkemuoto kiinnosti kävijöitä. Useimmat kyselivät onko totta, että voi itse päättää, ottaako ansaitusta eläkkeestä maksuun 25 tai 50 prosenttia, ja työaikaa ei rajoiteta mitenkään.

– Voiko siis jatkaa töissä niin kuin ennenkin tai vähentää työaikaa. Mahtava eläkemuoto meille yli 61-vuotiaille, moni totesi.

– Eläkeasiat kiinnostavat ihmisiä ja tarvetta asiakkaan kohtaamiseen on, sanoi Porissa eläkeneuvoja jakanut Barbro Lillqvist  (ylemmässä kuvassa vasemmalla) Eläketurvakeskuksesta. Kansalaistorin teltalla 10. – 14.7.2017 jakoivat eläketietoa myös kollegat Anna-Stina Toivonen, Taina Hedman ja Marina Sirola (kuvassa vasemmalta oikealle).