kuntoutuksen-asiantuntijat-kiipeilyseina-taustana

Kuntoutuksen ammattilaisten yhteistyö tiivistyy

Kuntoutus avaa reitin takaisin työelämään. Kuntoutuksen ammattilaisille annamme tulevana syksynä tukea ja opastusta Eläketurvakeskuksen ja Kelan yhteisesti järjestämässä koulutuksessa. Verkkokoulutuksen tavoitteena on sujuvoittaa asiakaspalvelun käytäntöjä eri toimijoiden kuntoutusratkaisuissa.

Koulutus on suunniteltu työeläkelaitosten ja Kansaneläkelaitoksen ammatillisen kuntoutuksen asiantuntijoille. Osallistujilta edellytetään kuntoutuksen perusteiden hallintaa.

– Palveluissamme asiakasnäkökulma ja nopea kuntoutukseen ohjaaminen korostuvat. Asiakkaan parhaaksi tätä teemme. Nyt koulutuksen avulla syvennämme entisestään ammatillisen kuntoutuksen osaamista sekä työeläkelaitoksissa että Kelassa, sanoo lakiosaston yhteyspäällikkö Janne Pulkkinen (kuvassa keskellä) Eläketurvakeskuksesta.

Yhteiskoulutuksessa eläkejärjestelmän asiantuntijat pääsevät tutustumaan tarkemmin toistensa lainsäädäntöön, ajattelumaailmaan ja työtapoihin. Kelassa työskentelevä oppii näin työeläkepuolen asioita ja vastaavasti työeläkelaitoksen kuntoutuksen toimijat tulevat tietoisemmiksi Kelan perusteista.

Verkkoympäristössä kolme tapaamista

Koulutus tapahtuu verkko-oppimisympäristössä ja Skypellä toteutettavana koulutuksena. Koulutus on osallistujille maksuton. Jokainen osallistuja opettelee itsenäisesti kuntoutuksen perusteita ja opiskelee yhteisesti toisten kanssa jo syventäviä asioita.

Koulutuksen ensimmäinen tapaaminen alkaa 1. marraskuuta. Muut Skype-tapaamiset ajoittuvat joulu- ja helmikuulle.

Koulutukseen ilmoittaudutaan koulutuskalenterissa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.10.

Koulutuskalenteriin

Aiheesta lisää:

Kuvassa ammatillisen kuntoutuksen asiantuntijat Riitta Erämaa (vas.) Vakuutuskuntoutuksesta, Janne Pulkkinen Eläketurvakeskuksesta ja Merja Valle työeläkeyhtiö Varmasta. Heidän haastattelu julkaistu Työeläke-lehdessä 2:2018.
(Kuva: Vesa Laitinen)