Kuntoutujien määrä nelinkertaistunut vuosikymmenessä

Työeläkekuntoutujia oli viime vuonna lähes 16 000. Määrä kasvoi yhdeksän prosenttiyksikköä vuodesta 2015. Kuntoutuksen kokonaiskustannukset olivat 139 miljoonaa euroa, käy ilmi Eläketurvakeskuksen 2016 ennakkotiedoista.

Viime vuonna päättyi reilut 6 000 kuntoutusohjelmaa. Kaikkiaan työeläkekuntoutujia oli lähes 16 000 henkilöä. Määrä on nelinkertaistunut vuosikymmenessä, ja kasvoi yhdeksän prosenttiyksikköä edellisestä vuodesta.

Vuoden 2015 alussa voimaan tulleella lakimuutoksella on todennäköisesti osuutta kasvuun. Nykyään työkyvyttömyysratkaisun yhteydessä on mahdollista saada kuntoutuspäätös ilman hakemusta, jos edellytykset täyttyvät.

Työeläkekuntoutuksen kokonaiskustannukset olivat 139 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen oli 14 prosenttiyksikköä.

Suurin osa työpaikkakuntoutusta

Kuntoutujista yli puolet oli naisia ja keski-ikä oli 47 vuotta. Suurin osa kuntoutuksesta tapahtui työpaikalla, työpaikkakuntoutuksena. Kuntoutuksen ajalta maksettiin toimeentulokorvausta keskimäärin 2 453 euroa kuukaudessa.

Työeläkekuntoutus on työeläkevakuuttajien järjestämää ja kustantamaa ammatillista kuntoutusta. Sen tavoitteena on ehkäistä työkyvyttömyyttä.

Yksityiskohtaisemmat tiedot työeläkekuntoutuksesta julkaistaan kesäkuussa ilmestyvässä tilastoraportissa, Työeläkekuntoutus vuonna 2016.

Työeläkekuntoutus 2016 -kalvopaketti (SlideShare)

Työeläkekuntoutus-tilastosivulle

Kuva: iStock