Työeläke.fi – työeläkejärjestelmän yhteinen verkkopalvelu

Työeläke.fi-sivustolla on yleistä tietoa eläkejärjestelmästä ja ajankohtaista tietoa työeläketurvasta. Tunnistautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla pääsee omiin henkilökohtaisiin tietoihin.

Tunnistettuna vakuutettu saa tiedon omasta eläkelaitoksestaan, joka on yleensä viimeisen ansiotoiminnan vakuuttanut laitos. Henkilö ohjataan suoraan kyseisen eläkelaitoksen verkkosivuille, josta hän voi tulostaa sähköisen työeläkeotteen.

Mikäli henkilön oma eläkelaitos ei tarjoa sähköisiä palveluja vaan käyttää yhteistä Työeläke.fi-palvelua, vakuutettu voi pyytää sähköisen työeläkeotteen suoraan Työeläke.fi-palvelusta.

Sähköinen työeläkeote sisältää samat tiedot kuin Eläketurvakeskuksen tarjoama paperinen työeläkeote. Sähköisen otteen voi pyytää koska tahansa.

Vakuutettu voi valita joka kolmas vuosi lähetettävän paperisen työeläkeotteen sijasta Työeläke.fi-palvelusta katsottavan sähköisen työeläkeotteen. Valinta tehdään Työeläke.fi-palvelussa työeläkeotteen pyyntösivulla. Tämän jälkeen paperista työeläkeotetta ei enää lähetetä.

Mikäli sähköistä otetta ei ole katsottu neljään vuoteen, lähettää eläkelaitos paperisen otteen tarkistettavaksi vakuutetulle. Tieto sähköisen otteen katsomisesta tallentuu Eläketurvakeskuksen henkilötietorekisteriin.

Vakuutettu voi myös täyttää vanhuuseläkehakemuksen Työeläke.fi -palvelussa. Eläkehakemus ohjautuu vakuutetun viimeisen työskentelyjakson vakuuttaneeseen eläkelaitokseen ja Kelaan, jos henkilö on hakenut kansaneläkettä. Mikäli henkilöllä ei ole rekisterissä mitään ansiotietoja, eläkehakemus ohjautuu käsiteltäväksi Eläketurvakeskukselle.

Aiheesta muualla: