Työeläkepäivän 2019 esiintyjät

Mikko DufvaDufva Mikko 

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita. Dufvalla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.


Meeri HaatajaHaataja Meeri

Meeri Haataja on Saidotin toimitusjohtaja ja perustaja. Saidot on suomalainen startup, jonka kehittämää teknologiaa käytetään jatkossa tekoälyä hyödyntävien sovellusten auditoinnissa ja eettisessä sertifoinnissa. Saidot tekee yhteistyötä mm. Helsingin ja Espoon kaupunkien sekä Kelan kanssa tekoälyn kansalaisinformoinnin standardoimiseksi. Haataja on kansainvälisen teknologiastandardointijärjestö IEEE:n etiikkasertifikaatteja kehittävän hankkeen puheenjohtaja ja Harvardin yliopiston Berkman Klein Center for Internet & Societyn affiliate lukuvuonna 2019-2020. Haataja vastasi keväällä 2019 loppuraporttinsa toimittaneen Suomen tekoälyhankkeen Etiikka-työryhmästä.


Kirsi IvonenIvonen Kirsi 

Kirsi Ivonen työskentelee Finanssikoulutus Oy:ssä. Hänellä on vahva kokemus finanssialan koulutusohjelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Ivonen on vuosien ajan seurannut finanssialalla tapahtuneita muutoksia. Hänelle on ollut ilo auttaa alan yrityksiä, palvelemaan asiakkaitaan paremmin ja kehittämään toimintaansa toimintaympäristön muutoksen pyörteissä.


Karina Jutila

Jutila Karina

Karina Jutila toimii e2 Tutkimuksen johtajana. Tutkimus voi palvella päätöksentekoa ja yhteiskuntaa nykyistä paremmin, uskoo Jutila ja kokee tekevänsä e2 Tutkimuksessa töitä demokratian ja kestävän yhteiskunnan hyväksi. e2 Tutkimus on 10 asiantuntijan tutkijayhteisö, joka palvelee järjestöjä, yrityksiä, mediaa, kuntia ja poliittista päätöksentekoa riippumattomalla tutkimustiedolla. Jutila on aktiivinen kolumnisti ja luonnossa liikkuja.


Kantola Anu

Anu Kantola on viestinnän professori Helsingin yliopistossa ja hän vetää laajaa monitieteistä hanketta kansalaisuuden muutoksista (www.bibu.fi). Hankkeessa selvitellään eri kansalaisryhmien syvää tarinaa. Kantolan viimeisin kirja käsitteli Suomen huipputuloisia, ja tutkimus jatkuu selvittämällä eri ryhmien suhdetta yhteiskuntaan. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja kolumnisti.


Kautto Mikko

Mikko Kautto on Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja. Hän arvostaa faktoihin perustuvaa päätöksentekoa, tehokasta työeläketurvan toimeenpanoa ja viestintää, joka auttaa kansalaisia tuntemaan oman työeläketurvansa paremmin.


Päivi KorpisaariKorpisaari Päivi 

Päivi Korpisaari on viestintäoikeuden professori (Helsingin yliopisto) ja varatuomari. Hän on kirjoittanut useita kirjoja sananvapaudesta, yksityisyydensuojasta, informaation hankkimisesta ja käyttämisestä sekä tietosuojasta. Tällä hetkellä tutkimuksen kohteena on vihapuhe ja verkkoalustojen ylläpitäjien vastuu kolmansien tuottamasta sisällöstä. Korpisaari kirjoittaa myös kolumneja ja twiittailee.


Loikkanen Jaakko

Jaakko Loikkanen on toimittaja ja uutisankkuri MTV Uutisissa. Loikkasen ammatilliset intohimot ovat hyvärytmiset haastattelut ja keskustelut, jotka pitävät kuulijat otteessaan.

 


Frank Martela

Martela Frank

Frank Martela toimii tutkijatohtorina Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella ja on yksi Filosofian Akatemia Oy:n perustajista. Martelan poikkitieteelliset tutkimuskohteet keskittyvät sisäiseen motivaatioon, työn murrokseen, merkitykselliseen elämään ja hyväntekemiseen, joita hän tutkii sekä filosofisesta, psykologisesta kuin myös yritystoiminnan näkökulmasta. Tieteellisen tutkimuksen lisäksi Martela on kirjoittanut laajalle yleisölle runsaasti kolumneja ja kirjoja. Hän on suosittu ja energinen puhuja, jota pidetään sisäisesti motivoivamman ja merkityksellisemmän työelämän yhtenä johtavana suomalaisena asiantuntijana.


Kirsti Narinen

Narinen Kirsti

Suurlähettiläs Kirsti Narinen on suomalainen diplomaatti, jonka pesti Suomen suurlähettiläänä Virossa päättyi viime kesänä. Narinen siirtyi Virosta Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskukseen, jossa hän toimii kansainvälisten suhteiden päällikkönä. Yli 30 vuotisen uransa ulkoministeriössä sekä Venäjällä, Virossa ja Sloveniassa tehnyt Narinen toimi vuosina 2010–2014 ulkoministeriön ensimmäisenä työhyvinvointipäällikkönä. Tuon kokemuksen pohjalta hän nostaa työelämän menestyksen avaimiksi korkealaatuisen johtamisen, työhyvinvoinnin tukemisen ja strategisen suunnittelun merkityksen.


Aino-Kaisa Pekonen

Pekonen Aino-Kaisa

Aino-Kaisa Pekonen toimii Antti Rinteen hallituksen sosiaali- ja terveysministerinä. Hän on 3. kauden kansanedustaja ja toiminut aiemmin myös Vasemmistoliiton varapuheenjohtajana. Pekonen on valmistunut lähihoitajaksi ja työskennellyt muun muassa vanhustenhuollossa. Hän on lisäksi toiminut monissa kansalaisyhteiskunnan tehtävissä, kuten HIV-säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n edustajistossa.


Anna RotkirchRotkirch Anna 

Tutkimusprofessori Anna Rotkirch johtaa Väestöliiton Väestöntutkimuslaitosta. Hän tutkii perhesuhteiden muutoksia ikääntyvässä ja digitalisoituneessa yhteiskunnassa. Rotkirch johtaa Suomen osuutta EU:n Survey of Health, Ageing and Retirement -tutkimuksessa, jossa seurataan 50+ vuotiaiden ja heidän läheistensä hyvinvointia


Heikki TikanmäkiTikanmäki Heikki 

Heikki Tikanmäki on Eläketurvakeskuksen ennustelaskentayksikön päällikkö ja hän vastaa pitkän aikavälin ennustelaskelmista. Taustaltaan Tikanmäki on Aalto-yliopistosta väitellyt matemaatikko. Työssään hän arvioi aktiivisesti väestökehitystä ja eläkkeiden tulevaisuudennäkymiä.


Janne Viskari

Viskari Janne

Janne Viskari on Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja. Hänen johdollaan Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia. Tällä hetkellä hän johtaa Väestörekisterikeskuksen sekä maistraattien yhdistymistä, jonka myötä uusi Digi- ja väestötietovirasto aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa. Viskari toimii uuden viraston pääjohtajana. Viskari on toiminut Väestörekisterikeskuksessa aiemmin digitaalisista palveluista vastaavana johtajana ja vuoden 2017 marraskuusta asti viraston ylijohtajana. Tivi-lehti valitsi Viskarin vuoden digijohtajaksi vuonna 2019.