Skip to main content

Susan Kuivalainen Blogi Etk.fi etusivu

Blogi

Emmehän tällä kertaa uhraa nuoria talouskriisille?

Koronaepidemia vaikuttaa jokaisen suomalaisen elämään, mutta sen kielteiset pitkäaikaiset vaikutukset kohdistuvat etenkin nuoriin. Siksi nuoret tarvitsevat nyt erityistä tukea, kirjoittaa tutkimusosaston osastopäällikkö Susan Kuivalainen Etk.fi-blogissa.

Blogi

Työeläkettä karttuu myös koronakriisin aikana

Miten erilaiset koronakriisistä aiheutuvat poissaolot työstä vaikuttavat eläketurvaamme? Marjukka Hietaniemi käy läpi eri etuuksia ja niiden vaikutuksia työeläkkeen kertymiseen Etk.fi-blogissa.

Työeläke-lehti vertaili työeläkealan tilinpäätöksiä

Työeläke-lehden kesäkuun numerossa puhutaan rahasta. Lehti vertaili työeläkevakuutusyhtiöiden tilinpäätöksiä ja kertoo, mitä eläkkeiden hoitaminen maksaa. Myös koronakriisistä aiheutuvaa hintalappua on alustavasti haarukoitu.

Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander analysoi lehdessä koronakriisin taloudellisia vaikutuksia eläkejärjestelmään ja koko kansantalouteen.

EU:n tähtilipun läpi näkyy Ison-Britannian lippu.

Brexit

Brexit vaikuttaa palveluihimme

Erosopimuksen myötä alkoi vuoden 2020 loppuun kestävä siirtymäkausi, jonka aikana jatketaan EU:n nykysäännöillä ja neuvotellaan tulevasta suhteesta.

Tämä tarkoittaa muun muassa, että Britanniaan lähtevälle lähetetylle työntekijälle voidaan antaa edelleen hakemuksesta A1-todistus. Myös työeläkkeet maksetaan normaalisti Britanniaan, sekä Britanniaan kertynyt eläke maksetaan Suomeen EU-sääntöjen mukaisesti.

Etk.fi – avain asiantuntijan työeläketietoon