Etk.fi – avain asiantuntijan työeläketietoon

Eläketurvakeskuksen (ETK) tuottama ja ylläpitämä Etk.fi on työeläkealan asiantuntijoiden ja yhteistyökumppaneiden verkkopalvelu.

Käytössäsi ovat ammattilaistemme osaaminen ja laaja kokemus suomalaisesta työeläkejärjestelmästä ja sen liitoksista yhteiskuntaan. Verkkopalvelumme tarjoaa tietoa eläketurvan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Täältä löydät myös eläketurvan toimeenpanon asiantuntijapalvelut ja työeläkealan koulutukset.

Lisäksi tarkastelemme kattavasti muiden maiden eläketurvaa sekä rakenteellisella tasolla että globaaleilla työmarkkinoilla liikkuvan näkökulmasta.

Lakitietoa on Työeläkelakipalvelussa, jonne pääset Etk.fi:n etusivun oikopoluista. Muilta osin Etk.fi:ssä käsitellään eläkeasioita yleisellä tasolla, eikä tekstiä voi pitää lakitekstinä.

Jos haluat tarkistaa työeläkeotteesi, tehdä eläkehakemuksen, tai etsit yleistä tietoa eläkkeistä, siirry Työeläke.fi:hin.

Palvelun rakenne

Päänavigaatio vaakatasossa

Päänavigaatio ja sen alavalikko sijaitsevat vaakatasossa. Vaakanavigaatiota tai sen alta avautuvia kuvakkeita näpäyttämällä pääset käsiksi itse asiasisältöön, jonka tarkempi navigaatio avautuu sivun vasempaan reunaan.

Tukinavigaatiot sivun ylä- ja alareunassa

Sivun yläreunassa on tukivalikko, josta avautuvat palvelun kieliversiot, työeläketermejä selittävä sanasto, Eläketurvakeskuksen julkaisut, lomakkeet ja yhteystiedot sekä verkkopalvelun haku.

Sivun alaosaan on sijoitettu linkit RSS-syötteiden ja uutiskirjeiden tilaamiseksi, palvelun käyttöohjeet, sivukartta, palautelomake sekä tulostuslinkki. Tukinavigaatiot näkyvät jokaisella sivulla.

Tekniset vaatimukset

Palvelu toimii parhaiten selainohjelmien uudemmilla versioilla.

Etk.fi-palvelu käyttää Javascriptiä, joten sinun kannattaa sallia Javascriptin käyttö selaimen asetuksista. JavaScript on ohjelmointikieli, jota käytetään aputoimintojen kuten uusien selainikkunoiden avaamiseen, virheilmoitusten hallintaan ja syötettyjen tietojen tarkastamiseen. Yleensä JavaScript on sallittu jo oletusarvoisesti.

Palvelussa tarjottavien lomakkeiden ja julkaisujen tulostus vaatii pdf-lukijan. Voit ladata esimerkiksi ilmaisen Adobe Reader -ohjelman Adoben verkkosivuilta.

Tekijänoikeudet ja vastuut

Etk.fi-palvelun omistusoikeus kuuluu Eläketurvakeskukselle. Palvelun vastaava päätoimittaja on Eläketurvakeskuksen verkkopäätoimittaja Johanna Merinen.

Sivujen tekijänoikeus ja muut oikeudet kuuluvat Eläketurvakeskukselle. Eläketurvakeskuksella on oikeus tehdä palvelun sisältöön, käyttöön ja tekniikkaan vaikuttavia muutoksia tai rajoittaa palveluun pääsyä milloin tahansa.

Tekijänoikeuksista huolimatta Etk.fi-palvelun sivut ovat vapaasti lainattavissa ja kopioitavissa. Vastuu sisällöstä ja sen ajan tasalla olemisesta siirtyy lainaajalle tai kopioijalle. Hyvä tapa edellyttää, että lainaaja ilmoittaa lähteensä.

Palvelussa käsitellään eläkeasioita yleisellä ja informatiivisella tasolla. Eläketurvakeskus ei vastaa Etk.fi-palvelussa esitettyjen tietojen sopivuudesta käyttäjän henkilökohtaisiin tarpeisiin tai käyttäjän näiden tietojen tai palvelussa mahdollisesti olevien virheiden perusteella tekemien ratkaisujen tai toimenpiteiden seurauksista.

Eläketurvakeskus ei takaa Etk.fi-palvelun häiriötöntä toimintaa. Eläketurvakeskus ei vastaa mistään vahingosta, kulusta tai menetyksestä, joka aiheutuu palvelun käyttämisestä. Se ei vastaa myöskään tietoliikennehäiriöiden, tietojärjestelmänvirheiden, haitallisten ohjelmien eikä tietoturvallisuusriskien aiheuttamista vahingoista.