Uusimmat tiedotteet

(21.05.2015)
Kansalaisten luottamus eläketurvaan heikentynyt
Suomalaisten luottamus eläketurvan riittävyyteen ja oikeudenmukaisuuteen on laskenut selvästi. Eläketurvakeskuksen tekemän Luottamus eläketurvaan -tutkimuksen mukaan vain puolet kansalaisista uskoi eläkkeen takaavan kohtuullisen toimeentulon vanhuudessa ja vielä harvempi luotti työkyvyttömyyseläkkeen riittävyyteen.

(15.04.2015)
Keskieläke 1 588 euroa kuukaudessa
Keskimääräinen kokonaiseläke viime vuonna oli 1 588 euroa kuukaudessa. Tiedot perustuvat Eläketurvakeskuksen ja Kelan tilastotietoihin vuoden 2014 lopussa.

(13.04.2015)
Työeläkeraha karttaa hasardeja
Työeläkesijoituksilla ei käydä uhkapeliä, hasardia. Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio kertoo Työeläke-lehden haastattelussa riskinotosta ja vertaa sitä suunnistukseen.

(26.03.2015)
Ammattilaisten parempi yhteistyö auttaa osatyökykyisiä työhön
Työuria voitaisiin pidentää tukemalla nykyistä paremmin osatyökyisten kuntoutumista takaisin työhön. Haasteita aiheuttaa kuitenkin se, että vastuu kuntoutuksesta jakautuu lukuisille toimijoille.

(16.02.2015)
Työeläke-lehti: Eläkekatto ei tuo tasa-arvoa
Eläkekatto ei tuo tasa-arvoa, toteaa professori Joakim Palme tuoreimmassa Työeläke-lehdessä. Eläkekatto ruokkii sen sijaan populismia.


Tiivistettyä faktaa ja yhteystietoja

Medialle-osion yhteystiedoista löytyvät medialle tärkeät kontaktit: eri aihealueiden asiantuntijat, johto ja viestintä.

Tarjolla on myös tiivistettyä faktaa työeläketurvasta, kuvapankki sekä materiaalipankki uutisineen ja tiedotteineen. Myös Etk.fi-kolumnien kotipaikka on täällä.

Helppo tapa seurata Eläketurvakeskuksen julkaisuja ja tiedotteita on tilata niistä RSS-syötteet. Etk.fi:n alalaidan Tilaa RSS -linkin takaa voi tilata syötteet meiltä lähtevistä tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kolumneista.

Medialle-osion lyhytosoite on http://www.etk.fi/medialle. Tiedotusvälineiden palvelu, puh. 010 800 100.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Sijoitusmarkkinoille on muodostumassa kuplia, arvelee työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio Työeläke-lehdessä 2:2015.

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.

Käyttäjäkysely