Uusimmat tiedotteet

(11.04.2014)
Tutkimus: Eläkkeelle siirtyminen ei romahduta toimeentuloa
Eläkkeelle siirtyvän toimeentulo laskee työssäoloaikaan verrattuna melko vähän. Kymmenen ensimmäisen eläkevuoden aikana toimeentulo jää hitaasti jälkeen koko väestön kehityksestä, mutta reaalisesti se silti nousee.

(10.04.2014)
Eläkeiän nostaminen faktojen valossa: reilua vai ei?
Julkisuudessa on keskusteltu eläkeiän nostamisen tarpeesta. Onko eläkeiän nostaminen epäreilua, kysyy  ja faktoihin perustuen vastaa  erityisasiantuntija Noora Järnefelt Työeläke-lehden (2:2014) asiantuntija-artikkelissaan. Hän tarkastelee aihetta työuran kertymisen, työn raskauden ja eläkeajan pituuden näkökulmista.

(19.03.2014)
Suomi ja Viro: Sosiaaliturvamaksut maksetaan usein väärään maahan
Arviolta tuhansista sekä Suomessa että Virossa työskentelevistä maksetaan virheellisesti sosiaalivakuutusmaksuja kahteen maahan. EU-sääntöjen mukaan henkilö voi olla vakuutettu vain yhdessä maassa kerrallaan. Työnantajan velvollisuus on maksaa vakuutusmaksut oikean suuruisena oikeaan maahan.

(11.03.2014)
Keskieläke 1 549 euroa kuukaudessa
Keskimääräinen kokonaiseläke viime vuonna oli 1 549 euroa kuukaudessa. Tiedot perustuvat Eläketurvakeskuksen ja Kelan tilastotietoihin vuoden 2013 lopussa.

(14.02.2014)
Heiniö Työeläke-lehdessä: Elo haastaa kilpailuun
 Loimme vahvan haastajan kahdelle suurelle työeläkeyhtiölle, Ilmariselle ja Varmalle. Kun työeläkealaa on syytetty siitä, ettei ole kilpailua, niin kilpaillaan nyt oikein kunnolla, lupaa toimitusjohtaja Lasse Heiniö (kuvassa) tänään ilmestyneen Työeläke-lehden (1:2014) haastattelussa.


Tiivistettyä faktaa ja yhteystietoja

Medialle-osion yhteystiedoista löytyvät medialle tärkeät kontaktit: eri aihealueiden asiantuntijat, johto ja viestintä.

Tarjolla on myös tiivistettyä faktaa työeläketurvasta, kuvapankki sekä materiaalipankki uutisineen ja tiedotteineen. Myös Etk.fi-kolumnien kotipaikka on täällä.

Helppo tapa seurata Eläketurvakeskuksen julkaisuja ja tiedotteita on tilata niistä RSS-syötteet. Etk.fi:n alalaidan Tilaa RSS -linkin takaa voi tilata syötteet meiltä lähtevistä tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kolumneista.

Medialle-osion lyhytosoite on http://www.etk.fi/medialle. Tiedotusvälineiden palvelu, puh. 010 800 100.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Julkisuudessa on keskusteltu eläkeiän nostamisen tarpeesta. Onko eläkeiän nostaminen epäreilua, kysyy – ja faktoihin perustuen vastaa – erityisasiantuntija Noora Järnefelt Työeläke-lehden (2:2014) asiantuntija-artikkelissaan.

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.