Uusimmat tiedotteet

(29.07.2014)
Sopimus Intian kanssa tuo yrityksille säästöjä
Elokuusta alkaen suomalaisen yrityksen Intiaan lähettämästä työntekijästä ei enää tarvitse maksaa 24 prosentin eläkevakuutusmaksua. Suomen ja Intian välinen sosiaaliturvasopimus poistaa kaksinkertaisen eläkevakuuttamisen.

(10.07.2014)
Työnteko eläkeiässä kiinnostaa
Moni tekee edelleen töitä siirryttyään eläkkeelle tai jatkaa työntekoa eläkeiän saavutettuaan. Eläketurvakeskuksen tilastojen mukaan 6367-vuotiaista työskentelee lähes joka viides. Vanhuuseläkkeelle voi jäädä joustavasti 6368-vuotiaana.

(16.06.2014)
Niukasti aktiivisia toimenpiteitä ennen työkyvyttömyyseläkettä
Työkyvyttömyyseläkkeelle jääneillä on jo 10 vuotta aikaisemmin enemmän pitkiä sairauspoissaoloja kuin muilla. Heidän saamansa kuntoutus on kuitenkin vähäistä ja se painottuu viimeisiin vuosiin ennen eläkettä. Tiedot käyvät ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) julkaisemista selvityksistä, jotka perustuvat rekistereihin ja eläkehakemusasiakirjoihin.

(06.06.2014)
Työeläke-lehti: Työeläkelaitosten tilit vertailussa
Kansiaiheessaan Työeläke-lehti pureutuu mittaritarkasti työeläkelaitosten tilitietoihin ja osoittaa erot laitosten iskukykyisyydessä. Työeläketaloudessa vakavaraisuusaste kuvaa työeläkelaitosten taloudellista asemaa ja siihen perustuvaa riskinottokykyä sijoitustoiminnassa.

(11.04.2014)
Tutkimus: Eläkkeelle siirtyminen ei romahduta toimeentuloa
Eläkkeelle siirtyvän toimeentulo laskee työssäoloaikaan verrattuna melko vähän. Kymmenen ensimmäisen eläkevuoden aikana toimeentulo jää hitaasti jälkeen koko väestön kehityksestä, mutta reaalisesti se silti nousee.


Tiivistettyä faktaa ja yhteystietoja

Medialle-osion yhteystiedoista löytyvät medialle tärkeät kontaktit: eri aihealueiden asiantuntijat, johto ja viestintä.

Tarjolla on myös tiivistettyä faktaa työeläketurvasta, kuvapankki sekä materiaalipankki uutisineen ja tiedotteineen. Myös Etk.fi-kolumnien kotipaikka on täällä.

Helppo tapa seurata Eläketurvakeskuksen julkaisuja ja tiedotteita on tilata niistä RSS-syötteet. Etk.fi:n alalaidan Tilaa RSS -linkin takaa voi tilata syötteet meiltä lähtevistä tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kolumneista.

Medialle-osion lyhytosoite on http://www.etk.fi/medialle. Tiedotusvälineiden palvelu, puh. 010 800 100.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Kansiaiheessaan tuorein Työeläke-lehti pureutuu mittaritarkasti työeläkelaitosten tilitietoihin ja osoittaa erot laitosten iskukykyisyydessä. Työeläke-lehteen (3:2014)

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.