Uusimmat tiedotteet

(13.10.2014)
Suomi kansainvälisen eläkevertailun kärkeä
Suomen eläkejärjestelmä sijoittui neljänneksi tänään julkistettavassa kansainvälisessä Melbourne Mercer Global Pension Index -vertailussa. Suomen eläketurvaa arvioitiin vertailussa nyt ensimmäistä kertaa. Suomi pärjäsi erityisesti osiossa, jossa arvioitiin eläkejärjestelmien hallintoa ja niiden läpinäkyvyyttä.

(03.10.2014)
Työeläke-lehti: Mittava eläkelakien valmistelu käynnistyy
Syksyn eläkeneuvottelujen ratkettua maan hallitus käynnistää massiivisen lainvalmistelun. Eläkeratkaisuun perehtynyt sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty toteaa Työeläke-lehdessä, että kytkös elinaikaan on tärkeä periaatteellinen muutos.

(05.09.2014)
Tulonsiirtojen painopiste kääntynyt ikääntyneisiin
Työikäisen väestön osuus on laskenut Suomessa huomattavasti viime vuosina. Samaan aikaan kulutus suhteessa keskipalkkoihin on kasvanut kaikissa ikäryhmissä. Vaikka vanhusväestö kattaa aiempaa suuremman osan kulutuksestaan omalla varallisuudellaan, ei kansantalous kestä nykyistä kulutustasoa vallitsevilla työurilla, todetaan Eläketurvakeskuksen (ETK) julkaisemassa raportissa.

(29.08.2014)
Eläkkeiden rahoitus vahvistui heikosta työllisyydestä huolimatta
- Vuonna 2013 työllisyys heikkeni ja eläkemenot kasvoivat suhteessa työtuloihin. Eläketurvan rahoitus ei kuitenkaan vaarantunut, koska maksu nousi, eläkevarat kasvoivat ja ne tuottivat hyvin, toteaa johtaja Mikko Kautto Eläketurvakeskuksesta.

(29.07.2014)
Sopimus Intian kanssa tuo yrityksille säästöjä
Elokuusta alkaen suomalaisen yrityksen Intiaan lähettämästä työntekijästä ei enää tarvitse maksaa 24 prosentin eläkevakuutusmaksua. Suomen ja Intian välinen sosiaaliturvasopimus poistaa kaksinkertaisen eläkevakuuttamisen.


Tiivistettyä faktaa ja yhteystietoja

Medialle-osion yhteystiedoista löytyvät medialle tärkeät kontaktit: eri aihealueiden asiantuntijat, johto ja viestintä.

Tarjolla on myös tiivistettyä faktaa työeläketurvasta, kuvapankki sekä materiaalipankki uutisineen ja tiedotteineen. Myös Etk.fi-kolumnien kotipaikka on täällä.

Helppo tapa seurata Eläketurvakeskuksen julkaisuja ja tiedotteita on tilata niistä RSS-syötteet. Etk.fi:n alalaidan Tilaa RSS -linkin takaa voi tilata syötteet meiltä lähtevistä tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kolumneista.

Medialle-osion lyhytosoite on http://www.etk.fi/medialle. Tiedotusvälineiden palvelu, puh. 010 800 100.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Syksyn eläkeneuvottelujen ratkettua maan hallitus käynnistää massiivisen lainvalmistelun. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty toteaa Työeläke-lehdessä 4:2014, että kytkös elinaikaan on tärkeä periaatteellinen muutos.

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.

Käyttäjäkysely