Uusimmat tiedotteet

(03.08.2015)
Journalistikurssi eläkeuudistuksesta 3.9.
Vuonna 2017 voimaan tulevan eläkeuudistuksen käsittely alkaa syksyllä eduskunnassa. Eläketurvakeskuksen vuosittainen journalistikurssi keskittyykin tänä vuonna hallituksen esityksen sisältöön ja vaikutuksiin.

(12.06.2015)
Työttömyys usein työkyvyttömyyseläkeläisen pienituloisuuden taustalla
Työkyvyttömyyseläkettä edeltänyt työttömyys lisää pienituloisuuden riskiä, ilmenee Eläketurvakeskuksen tutkimuksessa.

(08.06.2015)
EU:n eläkepolitiikka korostaa työkykyä
Tuorein Työeläke-lehti tarkastelee EU:n eläkepolitiikkaa. Komission näkövinkkelistä kansalaisten tulisi työskennellä niin pitkään kuin mahdollista tuijottamatta ikärajoihin. Brysselin-reportaasissa sosiaalivakuutusalan edunvalvoja, eläkelobbari Wolfgang Schulz-Weidner nostaa esiin ikärajakeskustelun pelkoja herättävät piirteet.

(03.06.2015)
Suurimmat eläkkeet Uudellamaalla, pienimmät lakeuksilla
Kuntatasolla Kauniainen nousee selkeästi ylitse muun Suomen 2 959 euron keskieläkkeellä. Pienin keskieläke on Etelä-Pohjanmaalla, Isojoella. Suomen eläkeläisvaltaisimmat maakunnat sijaitsevat Itä-Suomessa. Vähiten työkyvyttömyyseläkeläisiä on Ahvenanmaalla.

(21.05.2015)
Kansalaisten luottamus eläketurvaan heikentynyt
Suomalaisten luottamus eläketurvan riittävyyteen ja oikeudenmukaisuuteen on laskenut selvästi. Eläketurvakeskuksen tekemän Luottamus eläketurvaan -tutkimuksen mukaan vain puolet kansalaisista uskoi eläkkeen takaavan kohtuullisen toimeentulon vanhuudessa ja vielä harvempi luotti työkyvyttömyyseläkkeen riittävyyteen.


Medialle-osion lyhytosoite: http://www.etk.fi/medialle.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Komission mukaan kansalaisten tulisi työskennellä niin pitkään kuin mahdollista tuijottamatta ikärajoihin, kertoo Työeläke 3:2015. Lue digilehti

Liitteenä työeläkelaitosten tilinpäätöstiedot 2014

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.

Käyttäjäkysely