Uusimmat tiedotteet

(16.02.2015)
Työeläke-lehti: Eläkekatto ei tuo tasa-arvoa
Eläkekatto ei tuo tasa-arvoa, toteaa professori Joakim Palme tuoreimmassa Työeläke-lehdessä. Eläkekatto ruokkii sen sijaan populismia.

(10.02.2015)
Työeläkeuudistus onnistuu tavoitteissaan
Eläketurvakeskuksen laskelmien perusteella vuoden 2017 työeläkeuudistus pidentää työuria, myöhentää eläkkeellesiirtymistä ja kasvattaa keskieläkettä tulevilla ikäluokilla kaikilla koulutustasoilla. Samalla työeläkemaksujen nousupaine pienenee.

(05.02.2015)
Eläkkeelle siirtyminen myöhentyi selvästi
Eläketurvakeskuksen tilastojen mukaan eläkkeellesiirtymisikä nousi vuonna 2014 merkittävästi. Suomalaiset jäivät työeläkkeelle keskimäärin 61,2-vuotiaana. Edellisenä vuonna eläkkeelle jäätiin keskimäärin 60,9-vuotiaana.

(17.12.2014)
Työoloista saatavissa vahva paketti tukemaan työuria
Työolot voivat motivoida jatkamaan työuraa tai ne voivat lisätä pelkoa työuran päättymisestä ennenaikaisesti. Työntekijöiden jatkohaluja tukisivat paremmat mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön, toimihenkilöitä puolestaan kannustaa työn sisältö ja koulutus.

(03.12.2014)
Suomeen sijoittaminen vaikuttaa työeläketuottoihin
Suomen talouden heikko kehitys ja suuri kotimaan salkku painoivat Suomen työeläkesijoitusten tuottoja OECD:n huippumaiden vertailussa.


Tiivistettyä faktaa ja yhteystietoja

Medialle-osion yhteystiedoista löytyvät medialle tärkeät kontaktit: eri aihealueiden asiantuntijat, johto ja viestintä.

Tarjolla on myös tiivistettyä faktaa työeläketurvasta, kuvapankki sekä materiaalipankki uutisineen ja tiedotteineen. Myös Etk.fi-kolumnien kotipaikka on täällä.

Helppo tapa seurata Eläketurvakeskuksen julkaisuja ja tiedotteita on tilata niistä RSS-syötteet. Etk.fi:n alalaidan Tilaa RSS -linkin takaa voi tilata syötteet meiltä lähtevistä tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kolumneista.

Medialle-osion lyhytosoite on http://www.etk.fi/medialle. Tiedotusvälineiden palvelu, puh. 010 800 100.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Nuorille on annettu selkeä viesti: työeläkejärjestelmää on uudistettu erityisesti heitä ajatellen. Tasainen karttuma koko työuran ajalta tuo tasa-arvoisimmat eläkkeet, kertoo Työeläke-lehti 5:2014.

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.

Käyttäjäkysely