Uusimmat tiedotteet

(17.12.2014)
Työoloista saatavissa vahva paketti tukemaan työuria
Työolot voivat motivoida jatkamaan työuraa tai ne voivat lisätä pelkoa työuran päättymisestä ennenaikaisesti. Työntekijöiden jatkohaluja tukisivat paremmat mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön, toimihenkilöitä puolestaan kannustaa työn sisältö ja koulutus.

(03.12.2014)
Suomeen sijoittaminen vaikuttaa työeläketuottoihin
Suomen talouden heikko kehitys ja suuri kotimaan salkku painoivat Suomen työeläkesijoitusten tuottoja OECD:n huippumaiden vertailussa.

(28.11.2014)
Työeläke-lehti: Eläkeuudistuksen vaikutukset puhututtavat
Eläkeuudistus ja nuoret nousi puheenaiheeksi Eläketurvakeskuksen Työeläkepäivässä. Siellä panelistina työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvottelijoiden rinnalla esiintynyt Allianssin puheenjohtaja Eero Rämö (kuvassa kesk.) haluaa nuoret eläkeratkaisujen neuvottelupöytään.

(13.10.2014)
Suomi kansainvälisen eläkevertailun kärkeä
Suomen eläkejärjestelmä sijoittui neljänneksi tänään julkistettavassa kansainvälisessä Melbourne Mercer Global Pension Index -vertailussa. Suomen eläketurvaa arvioitiin vertailussa nyt ensimmäistä kertaa. Suomi pärjäsi erityisesti osiossa, jossa arvioitiin eläkejärjestelmien hallintoa ja niiden läpinäkyvyyttä.

(03.10.2014)
Työeläke-lehti: Mittava eläkelakien valmistelu käynnistyy
Syksyn eläkeneuvottelujen ratkettua maan hallitus käynnistää massiivisen lainvalmistelun. Eläkeratkaisuun perehtynyt sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty toteaa Työeläke-lehdessä, että kytkös elinaikaan on tärkeä periaatteellinen muutos.


Tiivistettyä faktaa ja yhteystietoja

Medialle-osion yhteystiedoista löytyvät medialle tärkeät kontaktit: eri aihealueiden asiantuntijat, johto ja viestintä.

Tarjolla on myös tiivistettyä faktaa työeläketurvasta, kuvapankki sekä materiaalipankki uutisineen ja tiedotteineen. Myös Etk.fi-kolumnien kotipaikka on täällä.

Helppo tapa seurata Eläketurvakeskuksen julkaisuja ja tiedotteita on tilata niistä RSS-syötteet. Etk.fi:n alalaidan Tilaa RSS -linkin takaa voi tilata syötteet meiltä lähtevistä tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kolumneista.

Medialle-osion lyhytosoite on http://www.etk.fi/medialle. Tiedotusvälineiden palvelu, puh. 010 800 100.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Nuorille on annettu selkeä viesti: työeläkejärjestelmää on uudistettu erityisesti heitä ajatellen. Tasainen karttuma koko työuran ajalta tuo tasa-arvoisimmat eläkkeet, kertoo Työeläke-lehti 5:2014.

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.

Käyttäjäkysely