Uusimmat tiedotteet

(12.06.2015)
Työttömyys usein työkyvyttömyyseläkeläisen pienituloisuuden taustalla
Työkyvyttömyyseläkettä edeltänyt työttömyys lisää pienituloisuuden riskiä, ilmenee Eläketurvakeskuksen tutkimuksessa.

(08.06.2015)
EU:n eläkepolitiikka korostaa työkykyä
Tuorein Työeläke-lehti tarkastelee EU:n eläkepolitiikkaa. Komission näkövinkkelistä kansalaisten tulisi työskennellä niin pitkään kuin mahdollista tuijottamatta ikärajoihin. Brysselin-reportaasissa sosiaalivakuutusalan edunvalvoja, eläkelobbari Wolfgang Schulz-Weidner nostaa esiin ikärajakeskustelun pelkoja herättävät piirteet.

(03.06.2015)
Suurimmat eläkkeet Uudellamaalla, pienimmät lakeuksilla
Kuntatasolla Kauniainen nousee selkeästi ylitse muun Suomen 2 959 euron keskieläkkeellä. Pienin keskieläke on Etelä-Pohjanmaalla, Isojoella. Suomen eläkeläisvaltaisimmat maakunnat sijaitsevat Itä-Suomessa. Vähiten työkyvyttömyyseläkeläisiä on Ahvenanmaalla.

(21.05.2015)
Kansalaisten luottamus eläketurvaan heikentynyt
Suomalaisten luottamus eläketurvan riittävyyteen ja oikeudenmukaisuuteen on laskenut selvästi. Eläketurvakeskuksen tekemän Luottamus eläketurvaan -tutkimuksen mukaan vain puolet kansalaisista uskoi eläkkeen takaavan kohtuullisen toimeentulon vanhuudessa ja vielä harvempi luotti työkyvyttömyyseläkkeen riittävyyteen.

(15.04.2015)
Keskieläke 1 588 euroa kuukaudessa
Keskimääräinen kokonaiseläke viime vuonna oli 1 588 euroa kuukaudessa. Tiedot perustuvat Eläketurvakeskuksen ja Kelan tilastotietoihin vuoden 2014 lopussa.


Medialle-osion lyhytosoite: http://www.etk.fi/medialle.

 Mediakatsaus eläkkeisiin
 Eläkeneuvotteluryhmän  kokoonpano

TYÖELÄKE-LEHTI
Komission mukaan kansalaisten tulisi työskennellä niin pitkään kuin mahdollista tuijottamatta ikärajoihin, kertoo Työeläke 3:2015. Lue digilehti

Liitteenä työeläkelaitosten tilinpäätöstiedot 2014

ARBETSPENSION
Läs Arbetspension också på svenska. Publikationer.

Käyttäjäkysely